Süper Lig'de tarihinin en kötü günlerinden geçen Trabzonspor'da olağüstü genel kurul kararı alındı. Bir hafta önceki MP Antalya galibiyetiyle umutlanan Karadeniz ekibinde, Akhisar Belediyespor karşısında alınan yenilgi bardağı taşıran son damla oldu. Maçın ardından istifa etmeyi düşünen ve bu kararını ailesi ve yöneticilerine soracağını açıklayan başkan Sadri Şener, mayıs ayında olağanüstü kongre kararı aldı. Önceki gece İstanbul'a dönen başkan Sadri Şener'in ailesiyle Trabzonspor'daki geleceğiyle ilgili konuştuğu öğrenildi. Ailesinin Şener'e "Kendini daha fazla yıpratma. Senin Trabzonspor için yaptıklarını bilen biliyor. Bu kulübü yıllar sonra şampiyon yaptınız. Yorulduysan bırak" diyerek teselli ettiği öğrenildi. İstifa için ailesinden onay alan Şener konuyu bir de yönetimiyle görüştü.

Sadri Şener bu sezon birçok kez taraftarın tepkisiyle karşılaştı. Hüseyin Avni Aker’deki Eskişehirspor yenilgisi sonrası uzun süre Trabzon’a maç izlemeye gitmedi. Ancak son dönemde camianın ve taraftar gruplarının ‘birlik-beraberlik’ çağrısı yapması üzerine sular duruldu. Başkan da her hafta destek vermek için işi gücü bırakıp takımla şehir şehir gezmeye başladı. Sadri Şener, önceki gün oynanan Akhisar Belediye maçında da stattaki yerini aldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak ve birçok yönetici de başkanı yalnız bırakmadı. Ancak alınan yenilgi sonrası yaşananlar Sadri Şener’in moralinin yine bozulmasına neden oldu.

Eşi ve kızına sordu

Restoranda yemek yendiği sırada başka masada bulunan bir Trabzonspor taraftarının kendisine, “Şerefsiz” demesi üzerine istifa etme noktasına kadar geldi. Faruk Özak ve yöneticilerin sakinleştirdiği Şener, görevi bırakmasa da, “Ailemle görüşüp son kararımı vereceğim” demişti. Başkan, dün tüm telefonlarını kapattı. Ailesi ve yakınları dışında kimseyle görüşmedi. Her fırsatta, “Trabzonspor için onları ihmal ettim” diyen Şener’in eşi ve kızının görüşlerini aldığı öğrenildi.

Adaylığa sıcak bakmıyor

Sadri Şener’in bu konudaki son kararını verdiği ve hemen istifa etmeyeceği kaydedildi. Şener, muhalefetin istediği gibi Mayıs ayında erken seçim kararı aldı. Ancak en çok merak edilen konu, başkanlığa aday olup olmayacağı. Şener’in son yaşananlardan sonra şu an için yeniden aday olmaya sıcak bakmadığı iddia edildi.

‘Alternatifler değerlendiriliyor’

Trabzonspor Kulübü resmi siteden, Şener’in yaşadığı tatsız olayı kınadı. Şener’in kulübe en uzun süre hizmet eden kişilerden biri olduğu belirtilerek, “Başkanımız’a karşılık takınılan bu tutum camiamızın bütün unsurları tarafından da lanetlenmelidir. Taraftarlık kisvesi altında bu tip tavırlar sergileyen kişileri camiamız da Trabzonsporlu olarak kabul etmemelidir” denildi. Yönetimin bu alışılmadık süreçten çıkmak için çözüm arayışında olduğunu kaydedilerek, “Toplumun tansiyonunu düşürecek ve oyuncu kadromuzla teknik heyetimize yeniden ivme kazandıracak hamleler konusunda tüm alternatifleri masaya yatırıp değerlendirmeye aldığından hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadeleri kullanıldı.

Tüzük erken seçim için ne diyor?

Trabzonspor tüzüğüne göre yönetimin kongre kararı alması ve bu kararın gazete ilanıyla duyurulmasının ardından 24 gün sonra kongre yapılabiliyor. Bu durumda Mayıs ayı içinde kongre yapılabilmesi için Sadri Şener ve ekibinin bu ayın sonuna kadar kongre kararı alması gerekiyor. Bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında bu yönde bir karar çıkabileceği konuşuluyor. Sadri Şener daha önce, “Madem Mayıs’ta seçim isteniyor, tüzüğü değiştirelim, artık tüm seçimler Mayıs’ta yapılsın” demişti. Bu nedenle erken seçimin yanı sıra tüzüğün değiştirilmesi için Tüzük Tadil Kongresi düzenlenmesi kararı da çıkabilir.

Editör: TE Bilişim