Trabzonspor, 2010-11 sezonunda Wisla Krakow'dan transfer ettiği Pawel ve Piotr Brozek kardeşler için, Polonya ekibine Şampiyonlar Ligi'ne gidilmesi halinde 125 bin euroluk bonus ödemeyi taahhüt etmişti. Sezon sonu şike davası yüzünden Trabzon, Fenerbahçe’nin yerine Devler Ligi’ne alınınca da Krakow, sözleşmedeki parayı istemişti. Ancak olumsuz yanıt alan Polonyalılar Karadeniz ekibini FIFA'ya dava etmiş ve kazanmıştı.

Asıl ilgi çekici nokta Trabzon'un savunması olmuştu. Bordo- Mavililer "Turnuvaya sportif başarı elde ettiğimiz için değil UEFA, Fenerbahçe’yi almadığı için katıldık" demişti.Her fırsatta "2010- 11 şampiyonu biziz" diyen Trabzon’un bu tavrı, camiada tepkiyle karşılanmış, Fenerbahçe’ye koz verildiği yorumları yapılmıştı.

“Tahkim kararı onar”

Konuyla ilgili Trabzonspor'un o dönemdeki başkanı Sadri Şener ise yapılan savunmadan haberdar olmadığını söyledi.Kulüp avukatlarının yanlış yaptığını belirten Şener “Eğer benim haberim olsaydı parayı verir kurtulurdum" diye konuştu. Bu argümanın Tahkim’de Fenerbahçe'nin işine yaramayacağını belirten Şener "Bunu savunmaya koymak işi sulandırma çabasıdır. UEFA şuna bakıyor:

Şike yapılmış mı yapılmamış mı? Bana göre Disiplin Kurulu'nun verdiği kararı Tahkim aynen onar” ifadelerini kullandı. Şener "FIFA’da savunma yapan avukatlarla konuyla ilgili temasınız oldumu" sorusuna ise "Hayır ama bakacağım ona da" yanıtını verdi. Bu arada Fenerbahçe avukatları Tahkim’de Brozek kardeşlerle ilgili konuya yer vermediklerini açıkladı.