7 Nisan'da Akhisar karşısında alınan yenilgi sonrası, sezon sonu ( Mayıs ayında ) kongre kararı aldığını ve bırakacağını açıklayan Sadri Şener'in resmi adım atmaması büyük tepki çekiyor.

Divan başkanı Ali Özbak, kamuoyunda oluşan "Seçim ertelenebilir" iddialarına,  "Bütün kurulların seçiminin mayıs ayında yapılması kararı verildi. Bundan geri dönüş yok. Hatta yeni yönetimin görev süresi de belli. Yeni başkan 2 yıl 7 aylık bir süre görevde kalacak" şeklinde cevap vererek açıklık getirmesine rağmen, Sadri Şener'in resmi adım atmaması üzerine bir çok isim adaylığını açıklamaktan çekiniyor.

Perde arkasında güçlü şekilde hazırlanan bir kaç isim güçlü isim, Sadri Şener'in geri adım atması ve olağan üstü kongre kararından vazgeçmesi durumunda isimlerini yıpratmak istemediğinden resmi olarak çalışmalarını sürdüremiyor.

Sadri Şener'in Mayıs ayında kongre kararı için resmi adım atmaması, Trabzonspor adına projelerini gösterek kısa süre kalan kongre tarihine kadar hazırlanacak olan başkan adaylarını zora sokarken, bu davranışı Trabzonspor taraftarları tarafından büyük tepki çekmeye başladı.


Sezon sonu bırakma kararı aldığını sözlü olarak açıklayan Sadri Şener, kendisine olan tepkileri büyük ölçüde kırmıştı. Fakat sözlü aldığı ve açıkladığı kararı, uzun bir süre geçmesine rağmen resmiyete dökmemesi şaşkınlıkla karşılandı.