Trabzonspor'un kuruluşunun 45. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Yüzüncü Yıl Parkı'nda kulübe emeği geçen merhum yöneticiler, divan ve kurul üyeleri, teknik adam, futbolcu ve taraftarlar anısına yaptırılan Trabzonspor Anıtı'na çelenk koyan bordo-mavililer, daha sonra Trabzon Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundular.

Kulüp Asbaşkanı Şakar, burada yaptığı konuşmada, köklü bir futbol geleneğinin üzerine inşa edilen Trabzonspor'un, kentin ve dünyanın her köşesindeki Trabzonsporluların en büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un sadece Trabzonluların takımı olmadığını belirten Şakar, ''Bugün ülkemizin bir çok yöresinde Trabzonlu olmasa da bordo-mavili renklere gönül vermiş milyonlarca taraftarımız yaşamaktadır. 2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan ve kuruluşundan kısa süre sonra elde ettiği emsalsiz başarılarla Türk futbolunun büyükleri arasına adını yazdıran kulübümüzün bugünlere gelmesinde şu anda aramızda yer alan değerli şahsiyetlerle birlikte çok sayıda kişinin emeği bulunmaktadır'' dedi.

Kuruluş yıl dönümlerinde bu değerli emektarlarına teşekkürlerini sunduklarını, aralarından ayrılanları rahmetle andıklarını ifade eden Şakar, ''Türk futboluna getirdiği farklı kimlikle Anadolu'nun sesi olan büyük Trabzonspor'umuz ilelebet bu başarı bayrağını zirvede dalgalandırmaya devam edecektir. Bu vesileyle tüm camiamızın kuruluş yıl dönümünü kutluyor, yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Şakar'ın konuşmasının ardından tören sona erdi. Etkinlikler çerçevesinde Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda kaybedilen değerleri anma programı gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim