Spor Toto Süper Lig'de ve Avrupa'da işlerin iyi gitmediği Trabzonspor'da yaşanana sakatlıklar teknik direktör Vahid Halilhodzic'i kara kara düşündürüyor. Özellikle de savunma bölgesindeki sakat oyuncuların çokluğu Boşnak teknik adamı 1. bölgede yeni alternatifler üretmeye itti. Toparlanma adına milli arayı bir fırsat olarak gören Halilhodzic'in yaşanan sakatlıklar nedeniyle bir hayli canının sıkkın olduğu öğrenildi. Alınan başarısız saha sonuçlarının ardından yaşanan aksiliklerin de buna eklenmesiyle bir hayli moralsiz olduğu bilinen tecrübeli teknik adamın Mersin İdmanyurdu maçına kadar bazı oyuncularından daha hassas davranmalarını ve kendilerini hazır hale getirmelerini istediği öğrenildi. Sağlık ekibini de seferber eden Boşnak çalıştırıcı olumlu haberlerin gelmesini bekliyor.

Bordo-mavili takım stoper bölgesinde de büyük bir sıkıntı yaşamaya başladı. Takım kaptanı kaleci Onur'un UEFA Avrupa Ligi'nde oynan Legia Warszawa maçında sakatlanarak 6 ay sahalardan uzak kalması Trabzonspor dengesini bozarken, yine aynı maçta sol elmacık kemiği kırılan Avraam Papadopoulos'un sakatlığı, antrenmanda Mustafa Akbaş'ın girdiği ikili mücadele sonucu sol ayağına darbe alması sonucu ayağındaki ağrının ve şişliğin artmasından dolayı dinlendirilmesi, sağ ayak naviküler kemik ve metatars kemik iliği ödemi olan Mustafa Yumlu ile sol arka uyluk kas yaralanması ve sonrasında sol alt bacak kaslarında yaralanma meydana gelen Aykut Demir'in sakat olmasından dolayı teknik direktör Vahid Halilhodzic'in takım içinde bazı bölgelerde değişikliğe gideceğinin sinyallerini verdi. Tecrübeli hocanın sakatların iyileşmemesi durumunda Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında stoperde Belkalem ve Medjani ikilisine görev verebileceği belirtiliyor.

TRABZONSPOR EKİM AYINDA KRİTİK VİRAJA GİRİYOR

Ligdeki kötü gidişat nedeniyle kötü günler geçiren Trabzonspor Ekim ayında kritik bir viraja giriyor. Bu ay içinde sırasıyla oynanacak olan Mersin İdmanyurdu, UEFA Avrupa Ligi 3 maçında Lokeren ve Gaziantepspor maçları hem teknik ekip hem de yönetim için büyük önem taşıyor. Bu ay içinde oynanacak olan 3 maçta Karadeniz ekibin istediği sonuçları almaması halinde yeni planlamalarla camianın ve taraftarların önüne çıkması bekleniyor.