Polis, F.Bahçe’ye silahı saldırının sadece tek kişinin yapmadığı ve organize olduğu ihtimalini değerlendiriyor. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, ateşin açıldığının sanıldığı yol kenarındaki fındık bahçesi ve çevresinde araştırmalarını sürdürürken, bölgede delil araması yaptı. 


Çimenlik alanda ayak izine rastlanılamadı. Emniyet yetkilileri F.Bahçe konvoyuna eşlik eden Trabzon emniyetine bağlı bir ekip otosunun kamerasına ateş edilme anının takıldığını tespit etti. Görüntülere göre ateş karşı şeritten gelen bir araçtan açılmış. Her ihtimali değerlendiren polis olayın takipli bir pusu olduğu ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor. 

BİR KİŞİNİN YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL 

Saldırganların, karanlıkta, yaklaşık 100 kilometre hızla giden özel bir şirkete ait otobüsün F.Bahçe kafilesini taşıdığını anlayıp hemen tüfeği hem de doğru hedefe ateşlemesi mümkün gözükmediği için organize bir işten şüpheleniliyor. 

Ateş eden kişiye, otobüsü arkadan takip eden başka bir araçtan, otobüsün olay yerine gelme anı ile ilgili bilgi verilmiş olması ihtimali güçlenirken, yol üzerinde güvenlik kameraları incelemeye alındı. Yani Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün arkasında seyir halinde olan ve otobüsün yola çıktığı Rize’den itibaren takibini sürdüren bir araç aranıyor. Fenerbahçe otobüsü geçtikten sonra takipte gözüken sivil polis ve basın mensupları ile maçı izleyip Trabzon havaalanına dönen taraftarları taşıyan araçlarla birlikte yaklaşık 200 aracın kameralara takıldığı belirlendi, bu araçların plakaları tek tek incelenmeye başlandı. 

TELEFON KONUŞMALARI TAKİPTE 

Emniyet, Rize'den yola çıkan kafilenin güzergahı boyunca yol hattındaki telefon trafiğinin baz istasyonu verilerine göre dökümünü de aldı. Bölgedeki görüşmeler mercek altında