SAVCI, İKİ AYRI SUÇ İSNAT ETTİ

Fenerbahçe kafilesine yönelik gerçekleşen saldırının ardından Sürmene Cumhuriyet Savcısı Sait Nuri Subaşı’nın, seri bir şekilde hazırladığı fezlekede 4 şüphelinin ismine yer verdiği ortaya çıktı. Fezlekede şüpheli sıfatıyla adlarına yer verdiği Murat D., Emre A., Tayfun K. ve Nihat S.'nin adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme suçlarını işlediklerini ileri sürdü.

KAMU DAVASI AÇILMASINI İSTEDİ

Şüpheliler hakkında TCK 81/1 maddesine göre müebbet hapis talep eden Savcı Subaşı, şüphelilerin eylemlerini tamamlayamadığı ve teşebbüste kaldığı için TCK 35 maddesine göre her bir şüpheli için 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istedi. Savcı, mala zarar vermek suçundan ise 4 aydan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası talep etti. 

FEZLEKEDE DELİLLERE YER VERDİ

Savcı Subaşı fezlekede yeterli şüphe olduğu için kamu davası açılmasını isterken, Emra A. için dokuz ve Nihat S. için ise üç ayrı delile yer vererek, çelişkili ifadeler olduğunu ileri sürdü. Murat D.’nin twitter paylaşımlarına yer veren savcının, Tayfun K. ile ilgili bir ayrıntıya yer vermediği belirtildi.  Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı, fezlekeyi inceledikten sonra iddianameye dönüştürerek mahkemeye gönderecek.  
FENERBAHÇE kafilesini taşıyan otobüse yönelik 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen silahlı saldırının ardından Sürmene Cumhuriyet Savcısı Sait Nuri Subaşı, seri bir şekilde hazırladığı fezlekede 4 şüphelinin ismine yer verdiği ortaya çıktı. Savcı Şubaşı fezlekede, Murat D., Emre A., Tayfun K. ve Nihat S.'nin şüpheli sıfatıyla adına yer verdiği öğrenildi.

ÖRNEKLE REDDETTİ

Trabzon'un Sürmeni İlçesi'nde 44 kişinin yer aldığı otobüse yönelik düzenlenen saldırının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde gözler iki kuzen üzerine yoğunlaştı. Soruşturmayı yürüten savcının şüphelilerin tutuklanması yönündeki ısrarı iki ayrı hakimden döndü. Hakim Yüksel Karakuş, gerekçeli kararında İnsan Hakları Beyannamesinde yer alan, "Hiç kimse keyfi olarak tutulamaz, alıkonulamaz" sözünü örnek olarak gösterdi ve somut deliller olmadan tutuklama yapılamayacağını belirterek, savcının tutuklama talebini reddetti.

İKİ SUÇTAN CEZA İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Sait Nuri Subaşı hazırladığı fezlekede 4 şüpheli hakkında adam öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme suçlarının işlendiğini ileri sürdü. Her bir şüpheli hakkında TCK 81/1 maddesine göre müebbet hapis talep eden Savcı Subaşı, şüphelilerin eylemlerini tamamlayamadığı ve teşebbüste kaldığı gerekçesiyle TCK 35 maddesine her bir şüpheli için 9 yıldan 15 yıla kadar hapis istedi. Savcı mala zarar vermek suçundan ise 4 aydan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası talep etti.
 
Hazırlanan fezlekede Nihat S ve Emre A.'ya yönelik iddiaların yer aldığı öğrenildi. Savcı Sait Nuri Subaşı fezlekede Emra A. için 9, Nihat S. için ise 3 ayrı delile yer vererek, çelişkili ifadeleri ileri sürdü. Deliller arasında avcılık yaparken elindeki tüfeğin olay yerinde bulanan tüfekle benzer olduğu, olay yerinde ele geçen kartuşlarla Nihat S.'nin evinde bulunan av tüfeği mermilerin uyumlu olduğu ileri sürüldü. Ayrıca maçlara gitmediğini ileri süren Emre A.'nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden holiganca paylaşımlarda bulunduğu fezlekeye delil olarak girdi. Savcı Subaşı'nın hazırladığı fezleke yeterli şüphe olduğu için kamu davası açılması istenildi. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli savcı, fezlekeyi iddianameye dönüştürecek ve ağır ceza mahkemesine gönderecek.