Vali Öz, Trabzon'u Antalya’da düzenlenen Türkiye Liseler Arası Futbol Şampiyonasında temsil eden ve finalde Kadıköy Ticaret Meslek Lisesini 3-0 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımını makamında kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürünün hazır bulunduğu kabulde şampiyonluktan dolayı emeği geçen herkesi kutlayan Vali Öz, “Eğitim ve spor kenti Trabzon’da hem eğitim hem de spor altyapısını giderek güçlendiriyoruz. Hem eğitimde hem de sporda altyapınız tesis, bina, laboratuvar, kütüphane gibi ihtiyaçlar ne kadar karşılanırsa karşılansın asıl olan onun içerisinin doldurulması, başarılı gençlerin yetiştirilmesi ve memleketine faydalı birer bireyler olmalarının sağlanmasıdır. Spor altyapısı güçlü olan ilimizin bu avantajından iyi yararlanıp sizler gibi başarılı sporcuların yetiştirilmesi için gayret göstermeliyiz” dedi.

“Eğitimdeki başarı, spor, sanat ve sosyal alanlardaki başarıyla birlikte yürürse bu daha güzel oluyor” diyen Vali Öz, “Sporun disiplinine, düzenli çalışma kültürüne alışan gençlerimiz mutlaka eğitimde de başarılı olmaktadırlar. Bu başarının ilimizin güzide okullarından olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nden çıkması da bizi ayrıca çok mutlu etti. Çünkü o bölgemiz köylerden, farklı yerlerden göç alan aileler yaşadığı, Karadeniz’in adeta bir özeti, karmasıdır. Yarınların sağlıklı nesilleri, hem eğitimde, hem sporda ve diğer alanlarda başarılarına mutlaka devam edecektir. Bu başarı bizim için büyük bir başarıdır. Bundan sonra yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda da aynı başarılı elde edeceklerine inanıyorum. Bu başarı diğer okullarımıza da model olacaktır. Sizden sonra gelenler de elde ettiğiniz dereceye ulaşmak isteyecekler. Trabzon’da bu anlamda güzel bir temel var. İlimiz için bir gurur vesilesi olan Türkiye şampiyonluğu için sizleri, okul idarecilerinizi, ailelerinizi kutluyorum” diye konuştu.

Şampiyonluk kupası ile birlikte Vali Öz’ü ziyaret eden futbolcular kabulden dolayı Vali Öz’e teşekkür ederek, bundan sonraki hedeflerinin Dünya Kupasını kaldırmak olduğunu ifade ettiler.

Vali Öz, Türkiye Liseler arası Futbol Şampiyonu olan ve Dünya Liseler arası şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek olan futbolculara çeşitli hediyeler verdi.