"Kupa kirlendi, müzeye girmemeli"

İbrahim Hacıosmanoğlu son dönemlerde yapığı açıklamarda Trabzonspor içim yararlı bir proje gündeme getirmezken 2010-2011 yılı şampiyonluğunun üzerinde durması tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz sezon şike mücadelesi yüzünden Trabzonspor'da performans düşüklüğü yaşandığı vurgularken Haciosmanoğlu'nun başkan olması için sadece şampiyonluğun geri alınması ile olmayacağını gelecek yıllarda şampiyonluk yaşamamız için gerekli projeleri hazırlanması gerektiği belirtildi.

Trabzon’da Faroz mevkiinde bir restoranda Trabzonsporlu delegelerde bir araya gelen Hacıosmanoğlu, “Kim başkan olursa olsun hepimiz kupanın yakasına yapıp onu namus meselesi yapıp şuanda hırsızların müzesinde olan kupayı alıp Trabzonspor’a götürmelidir. Ben dün akşama kadar bunun Trabzonspor müzesine koyulması gerektiğini söylüyorduk. Ama dün akşam değerli Trabzonspor dostlarımızla Ankara’da toplantı yaptık. Orada öğretim görevlisi bir arkadaşımız Başkan’ım doğru diyorsunuz dedi. Biz bu kupayı alacağız ama benim bir önerim var dedi. Benim çok hoşuma gitti. Şampiyon biziz ama o kupa kirlenmiştir müzeye girmemesi lazım. Onu sahilde anayolun üzerinde bir anıt yapıp oraya dikip bütün namussuz insanlara ibretle onu sergilememiz lazım” dedi.

Başkan seçilmeleri halinde Trabzonspor’un başına öne eğdirmeyeceklerini kaydeden Hacıosmanoğlu, “Bu zamana kadar bizim başımızı öne eğdirecek bir güç ile karşılaşmadık. Allah nasip eder Trabzonspor’un başkanı olursak Trabzon’un da, Trabzonspor’un da başını öne eğdirecek bir güç karşımıza çıkamaz. Çıkanı da bertaraf ederiz. Biz başkan olursak bu iradeyi ortaya koyacak yürek bizde var. Bugüne kadar o duruşumuzla insanların gönlünle yer edindik. Bazen Türkiye’de konuşuluyor; 'Hacıosmanoğlu bu cesareti nereden alıyor ?' diye. Cesaretimi doğduğum topraklardan ve camiadan alıyorum” ifadelerini kullandı.

Kupa işini magazinleştirmeyeceklerini dile getiren Hacıosmanoğlu, “10 yıldır Trabzonspor ve Türk futbolunun içinde bulunuyorum. Sorunları da biliyorum. Sorunlarını bilmek ve kimliğinizi bilmeniz lazım. Onun içinde çıkan Trabzonspor'un da sorunlarını bilmeniz gerekiyor. Trabzonspor futbol madeni, biz bu madeni işletemiyoruz. Trabzonspor geleceğini kurtarmak istiyorsak alt yapı yeniden dizayn etmek zorundayız. Kupanın lafını değil ancak alındığını duyacaksınız. Biz bunu kupa işini magazinleştirmeyeceğiz” diye konuştu.