Mecliste şike suçlusu Aziz Yıldırım’ı kurtarma operasyonuna Trabzon’un seçtiği vekillerden sadece MHP’li Koray Aydın tepki göstererek, çıkartılan yasaya red oyu kullanmıştı.

Çok iyi bir Trabzonsporlu ve futbol sevdalısı olduğu bilinen eski Bakan Koray Aydın, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Trabzonspor sevdasıyla oy toplama peşine gitmezken, yine Trabzon’a kazandırdığı projeleri ve kazandıracağı projeleri anlatarak seçim çalışmalarını sürdürdü.

Şike yasası değiştirilirken, Trabzonspor’un haklarını mecliste en güzel şekilde savunan ve mücadelesini veren tek Trabzonlu vekil olmasına rağmen, seçim öncesi Trabzonspor üzerinden oy istemeyen Koray Aydın’a, basın mensuplarıyla düzenlediği toplantıda, seçim öncesinde AKP’li vekiller ile Trabzonsporlu eski futbolcular arasında Avni Aker’de düzenlenen organizasyon ile ilgili soru soruldu.

FENERBAHÇE KONGRE ÜYESİ SOYLU HAKKINDA MANİDAR YORUM

Koray Aydın,” ben bu algı yönetimlerini yapay ve yapmacık buluyorum. Fenerbahçe kongre üyesi Süleyman Soylu’nun Trabzonspor forması giymesinin bence hiçbir manası yok. Kendisini takdir ettiğim bir yönü de o kadar baskıya rağmen Fenerbahçeliliğinden ödün vermemesi ve Fenerbahçe kongre üyeliğinden istifa etmemesidir. Bu kadar baskıdan sonra onu Fenerbahçeli taraftarlar, direnişinden dolayı bağrına basacaktır. Onun bu dik duruşunu da biz Trabzonsporlular takdir etmeliyiz. İyi bir Fenerbahçeli’ymiş.” Şeklinde verdiği manidar cevap ile AKP Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu ‘yu yorumladı.

ŞİKE AVNİ AKER’DE YAPILMASAYDI KEŞKE!

Avni Aker’de şike yasasında Trabzonspor’un haklarını savunamayan AKP’li vekiller ile Trabzonsporlu eski futbolcular arasında düzenlenen organizasyon hakkında ise verdiği cevap ile basın toplantısına katılan gazetecileri de güldüren Koray Aydın, ”o gün sahada şike yapıldığı için de bir şey demiyorum. Davutoğlu’na gol attıracağım diye, oradaki futbolcular da şike yaptılar. Şimdi sahada şike varken, ben nasıl daha yorum yapayım. Algı adına, kanunsuzluk yapıldı. Seyredenler anlatıyor. Gol attıracağım diye eski futbolcular kılıktan kılığa girdiler. Tam bir rezalet yaşandı o sahada.”

AKYAZI İÇİN ALINANLAR GERİ VERİLECEK

Koray Aydın Trabzon’a kazandırdığı sahil yolu projesi ve projesini ilk olarak kendisinin yazdığı Trabzon Güney Çevre Yolu’nu basın mensuplarına anlatırken, Trabzonspor’un uzun yıllardır yapımı süren ve karşılığında Trabzonspor’dan Avni Aker’e bir çok önemli alan alınan Akyazı Projesi ile ilgili olarak da müjdeyi verdi.

Akyazı Projesi ile ilgili olarak Devlet Bahçeli ile de özel olarak görüşen ve sözünü alan Koray Aydın, bugüne kadar Trabzon’a verdiği bütün sözleri tuttuğu ve bu sözünü de tutacağını ifade ederken ”Akyazı için Trabzonspor’dan alınanlar geri verilecek. Akyazı ‘nın bütün hakları Trabzonspor Kulübü’nün olacaktır.” Dedi.

HaberTS.com / Ali Çil

Haberin Videosu;


Editör: TE Bilişim