Divan Başkan Adayı Nadir Saral, seçim konuşmasında ve seçilirse başkanlığı süresince İstanbul basınına malzeme vermeyeceklerini ve Trabzonspor'un mahremini sokağa dökmeyeceğini ifade etti.

Saral, "Divan kurullarında ilk defa yarışmalı bir genel kurulda tansiyonun bu kadar arttırılmasına asla ben sebep olmadım. Bu kavgaların yapılmasında benim vebalim yoktur. Ama biraz evvelki arkadaşlarımızın konuşmasında sanki ben sorumlu olduğumu anladım. O yüzden onlara cevap vermekle başlıyorum. Basına verdiğim demeçlerde o gelirse kavga olur ya yönetimden çıkar bu ifade öyle değil. " Şeklinde sözlerine başladı.

ALİ SÜRMEN'İN İDDİALARINA CEVAP VERDİ 

"Sadece endişemi ortaya koydum. Anlattığı gibi yüzde yüz yüzde bin haklı olasada çıban başı görünen bir isim oldu. Burada bir öngörü olsun değil. Olabilir kaygısızıyla ve Trabzonspor bunula zarar görür düşüncesiyle ifade ettim. Ama değiştirilerek anlatılmaya çalışıldı. Ben kendisinden duydum. Kendisini bize divana nezaket ziyaretine geleceğini söyledi randevu alacağını söyledi. Bizde kendisini bekledik çay içtik ve bize aynen şunu söyledi, ‘Yönetimden liste istedim. Bana liste vermediler. Başkanım siz bana verebilir misiniz dediler’ Ali Özbak’ta verdi. Yahu başkan ne diyor biliyor musunuz Ali Sürmen kazanırsa onu lokalden dışarı atacağım. Eğer basına söylediyse onu o söyledi. Ama burada son anda bu söylemleri beni cidden üzmüştür. Kendisine divan başkanlığına divan heyetinin oluşmasına kadar siz bulun siz yapın divan başkanlığına önereceğiniz her isim muteberdir. Ama istiyorsan sen yap dedim. Ama bu kadar özveri ile yaklaştığıma rağmen o süreleri istedim." 

TÜZÜK'TE O YETKİLERİ KULLANAMAYACAĞIM 

"Ali Kemal Başaran benim için destek istemiştir. Hatta kendisi beni arayarak aday olanlar destek için ararlar. Kendileri de buradadır. Dedim ki biz helalleşmemiştik. Bana bir borcunuz yok dedim. Ama o destek için yine üyeleri aradı. Bunu piyasada konuşmaya gerek yoktu. Ben seçime girdiysem herkesin oyuna talibim. Hatta onun oyuna talibim. Tüzüğün çizdiği çizgiler içerisinde size ağabeylik yapacağım. Tama tüzükte yapmayacaklarımı anlatmak istiyorum. İdari, hukuki ve mali yönden iç denetim yapmayacağım. Eğer kendileri divan başkanı seçilirse yönetiminin idari, hukuk, ve mali yönden inceleyeceklermiş ben bunu yapmayacağım. Bu işler bizim değil. Onu yapan organlar vardır. Eğer ben divan başkanı olarak tüzüğün bana çizdiği yetkileri aşarak müdahale etmeye kalkarsam bu kulüpte iki başlılık doğar, kaos olur, anarşi olur ve yıkım olur." 
Editör: TE Bilişim