Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Galatasaray maçı öncesi savunmada yaşanan soruna çözüm arıyor. Essadi Belkalem'in cezalı, Mustafa Yumlu'nun kadro dışı olduğu Trabzonspor'da, Yanal, sakatlığı geçen Aykut Demir'i dev maça hazırlıyor. Aykut ile özel görüşme yapan tecrübeli teknik adamın, başarılı futbolcuyu, "Senden sadece futbola odaklanmanı istiyorum. Bu takımın her zaman sana ihtiyacı var. Galatasaray maçında sana forma vermeyi düşünüyorum. Ona göre kendini hazırla" diyerek motive ettiği gelen haberler arasında.

''NE OLURSA OLSUN MUTLAKA SAKİN KALIN''
 
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Galatasaray'ı oyuncularına ezberletiyor. Sarı-kırmızılı takımın ortaya koyduğu oyun stratejisini masaya yatıran Yanal, futbolcularıyla sürekli bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. Zorlu mücadele öncesi kafasındaki oyun planını takıma anlatmaya çalışan Yanal, motivasyon yüklemesi yapmanın yanında, skor ne olur ise olsun 'sakin' kalmaları yönünde oyuncularına uyarılarda bulunuyor. Galatasaray'ın taraftarı önünde oynayacağı maçı kazanarak zirve yarışında moral bulmak için gol arayan bir ekip görüntüsünde sahada olacağını düşünen Yanal'ın, bunu avantaja çevirmenin planlarını yaptığı öğrenildi.
 
YANAL, ONUR'A TEŞEKKÜR ETTİ
 
Trabzonspor, Galatasaray maçı hazırlıklarına devam ederken, teknik direktör Ersun Yanal'ın talebiyle şehre dönen Onur Kıvrak, hocasıyla her fırsatta konuşmalar yapıyor. Çarşamba akşamı da oyuncular kondisyon çalışması yaparken Yanal ile Onur farklı sahada baş başa konuştular. Sakatlığı konusunda Onur’dan birebir bilgi alan Yanal’ın, öğrencisinin sahalara kısa sürede dönmesi için  tedavi programını da gözlem altına aldığı ifade edildi.
Ersun Yanal'ın Onur'dan arkadaşlarının yanına gelip kendisine destek verdiği için de teşekkür ettiği gelen bilgiler arasında.