Sebahattin Çakıroğlu basın toplantısında soruları aldıktan sonra sözlerini tamamlarken, "Biz Trabzonspor Kulübüne, gelmiş geçmiş en büyük zararı veren ekibiz." Dedi.

Toplantıda çarpıcı ifadeler kullanan Çakıroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde oldu: 

Bir yıla yakın Trabzonspor'da görev yapmaktayım. Bu zamanı iyi geçridik. Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras Trabzonspor yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevim sırasında kapalı kapılar ardında konuşmadım. 

Hepinizin yakından takip ettiği üzere bir müddet üzere mevcut yönetim kurulu başkanı ile fikir ayrılıklarımız oldu. Hiç istemediğim halde bu durum amacını aşan ve Trabzonspor'a karşı mihrak kollayanlara malzeme verecek şekilde yansıdı veya yansıtıldı. Benim mevcut Trabzonspor başkanına karşı aramızda ki fikir ayrılıkları da giderek artmakta. Trabzonspor7un avrupa kupalarına katılma ihtaminin çok arttığı bu günlerde benim ve mevcut başkanın düşünce ayrılıkları üzerinde Trabzonspor'un yıpratılmasına gönlüm razı olmuyor. 

Bu kritik dönemde Trabzonspor'un başarısı için birlik ve beraberlik adına inancımdan dolayı yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. 

NEDEN BUGÜN? 
Bizim görüş ayrılığımız öyle bir yere geldi ki bunun Trabzonspor'a zarar verdiğin idüşünüyorum. Trabzonspor'un şuan da ihtiyacı olan şey birlik ve bareberlik. Ben zaten sezon bitince istifa edecektim. Sezonun bitmesini bekliyordum. Trabzonspor inallah hocayla da beraber iyi bir ivme yakaladı. Avrupa şansını yakalar. Şuan da söyleme ihtiyacı hissetmediğim bazı gelişmeler oldu. Medyada yeniden karşılıklı bir çatışma olmasın Trabzonspor7a zarar vermemesi adına bugünü tercih ettim. 

MEVCUT BAŞKANIN KULÜPTEN 7 TRİLYON ALACAĞI VAR MI?
Bu konuları konuşmak istemiyorum. Söylediğiniz konular mali genel kurulda yer alıyordu. Bende oradan öğrenmiştim. onun için söyleyecek birşeyim yok. 

YÖNETİMSEL ANLAMDA SEZON BİTTİKTEN SONRA, SEZON BİTTİKTEN SONRA TRABZONSPOR'DA BİR DEĞİŞİKLİK VEYA BİRLİK VE BERABERLİK ADINA BİR ARAYA GELİNİR Mİ?
Trabzonspor ne bir paralı başkanı ne bir başka güçleri olan birine ihtiyacı yok. Trabzonsopr sadece birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Mecut yönetim kurulu başkanını bunları düşüneceğini göz ardı etmeyeceğini düşünüyorum. İster 15 kişilik yönetimden 6 mı 8 kişim im istifa etti. Yeni arkadaşlarla görev veya yetki tazelemeye gidebilir. Bunu önümüzde ki günlerde göreceğiz. 

PROJELERİ NELER?
Trabzonspor'un kim başkan olacak diye bir sorunu yok. Trabzonspor'a birlik ve bareberlik gerekiyor. Trabzonspor lobisini Trabzonspor'un gücünü eski anadalolu kulüpleri ile olan bağlarını Trabzonluluğun sempatisini geri getirecek. Bir yolda bir savaşa çıktıysanız en kötü ihtimalle arkanızda seven biriniz olması lazım. Başkanlık diye bir şey yok. Önce genel kurul kararı olması lazım. Olduktan sonra Trabzonspor taraftarı olarak buradayım. Orada bize hangi görev düşerse onu yapmaya hazırım. 

BU BAĞLAR NEDEN BOZULDU?
5 ay oldu ben istifa edeli. Mütemadiyen ben bunları anlattım. Hatta bazı arkadaşlarınızın bana kol krılır yen içinde kalır. Neden açıklama yaptınız dediler. Eğer bir yerde sesinizi yükseltemiyorsanız, hakkınızı arıyoramıyorsanız, gördüğünüz şeyleri yönetim kurulu masanızda kavganızı yapamıyorsanız bunu sizi oraya getirenlerle paylaşmak zorundasınız. Susmak mazluma yapılan eziyettir. Ben bunları yapamam. Defalarca yönetim kurulu toplantısı istedim. Olmadı. Hakkınızı arayamıyorsanız napıcaksınız bunu medya yoluyla bildireceksiniz. Yapılan yanlışa sessiz kalmak aynı yanlışa ortak olmakdır. 

Mevcut yönetimin Hami hoca ile deva etmesi benim yürekten isteğimdir. Yönetminde ne yapıp edip son maçları alıp Avrupa yolunu açması gerekir.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE ŞART MI?
Onu gazeteciler veya sokakta bu işlerle alakası olmayan insanlarda söylüyor. Şuan gün için böle bir karar alsalar hata yaparlar. Bana göre 3-4 maç daha yapıp Avrupa hakkını almalılar. Yeni sezon için ya güven oyu almalılar. Ya da gelecek olan insanların ara dönemde yeni takım kurmalarına müsade etmeliler. 

İSTİFAYA ZORLAN DI MI?
Beni kimse bir şeye zorlayamaz. Sadece şuan da ilerde daha çok şey konuşuruz. Şuan da benim istifa etmemin yegane amacı bir kavgaya mehal vermemek. Şuan da 3 maçımız kaldı. Trabzon inşallah bunları alır. Galatasaray'ı da burada yeneriz. Böyle bir durumda Trabzonspor'u kavgaya sürükleyecek ortama mahal vermemek için istifa ediyorum. 

SİZ TRABZONSPOR'UN CİDDİ HANGİ SORUNLARINA VAKIFSINIZ?
Sebahattin Çakıroğlu'na verilmiş hangi görevi veya yapmadığımız bir görevi söylesin. Hepinizin huzurunda Trabzonspor yönetiminden değil Trabzonsporluluktan da istifa edeceğim. Bakın ben bu konulara girmek istemiyordum. Biz buraya bir ekip olarak geldik. Geldiğimizde holding patronlarını da geride bırakarak önümüzde ki siyasetçileri geride bırakarak seçildik. Ne söyledik. Trabzonspor siyaset üstüdür. Hepimizin üst kimlğidir. Trabzonspor yönetim kurulu masasında benim solumda CHP'li, MHP'li önümde AKPli arkadaşım. Alkol içen namaz kılan arkadaşım. Hiç birinden Trbzonspor'u alamazsınız. Hani Anadolu beyiydik. Bana bir tane dostumuz olan. Kayseri'den başka başkanına hakaret edilen Kayseri'den başka bir tane dostumuzu söyleyin. Türkiye'nin en iyi alt yapısını kümeye gönderdik. Karadeniz takımlarından destek verdiğimiz amatör takım söyleyin. 

Lütfen yanıtlasınlar. Biz Sebahattin Çakıroğlu'na şu görevi verdik yapmadık desinler. 

PİŞMAN MISINIZ?

Trabzonspor boyutundan önce arkadaşlığımız yok. İlk seçimde tanıştık. 5 sene kardeş gibi aynı ofiste beraberdik. Tam 5 yıl. 3 maçımız kaldı ondan sonra konuşalım. 
Editör: TE Bilişim