Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Boluspor'un deneyimli oyuncusu Sefa Yılmaz, ligde kritik haftalara geldiklerini ve hedeflerinin Süper Lig'e çıkmak olduğunu söyledi.

Sefa Yılmaz, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın sorularını yanıtladı.

İşte detaylar...

'Karakterli bir takıma sahibiz'

Sözlerine Adanaspor galibiyetini değerlendirerek başlayan Sefa Yılmaz, "Maçı çok sıcak bir  havada oynadık. Çok karakterli bir takım sahibiz.  İlk yarıda çok zorlandık.  2-0'dan maçı çevirmek bu karakteri ortaya koyduğumuzu gösteriyor. Takım arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

 'Penaltı kararı doğru'

Adanaspor maçındaki penaltı pozisyonu değerlendiren Sefa, "Pozisyonun tekrarını ben de izledim. Ben döndükten sonra rakip futbolcu müdahale etti. Ben de bu durumda yere düştüm. Rakip oyuncunun topla hiçbir ilişkisi yoktu. Son 3 hafta çok kritik. İkinci  sıraya da yaklaşabiliriz. Tabii biraz zor gözüküyor. Play-Off'a kalacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'Ben Trabzonspor'a canımı bile verirdim'

Boluspor takımına geç katıldığını ifade eden Sefa Yılmaz, Trabzonspor dönemi hakkında da konuştu: Trabzonspor'da çok şansızlık yaşadım. Bu benden dolayı değildi. Hiç önemli değil. Ben ilk sezon iyi oynadım. Sürekli o dönem hoca değişti. Yönetimden övgü yerine devamlı negatif düşüncelerle karşılaştım. Maddi ve manevi olarak zor günler geçirdik. Karışık durumlar oldu. Ben Trabzonspor'a canımı bile verirdim. Ben Trabzon'a bir yanlış yapmadım. İnşallah bir gün Trabzonspor şampiyonluk görür de ben de o şampiyonlukla mutlu olurum. Çünkü ben Trabzonluyum"

 'Okay'ın Avrupa'ya gitmesini isterim'

Eski takım arkadaşı Okay Yokuşlu hakkında ise Sefa, "Okay Yokuşlu, Kayserispor'a geldiğinde çok gençti. Çok yetenekli bir kardeşimiz. Şimdilerde ise sürekli forma şansı buluyor. Üstüne koyarak oynaması lazım. Okay'ın Avrupa'ya gitmesini çok isterim. Gerçekten yurt dışında oynayabilecek kapasiteye sahip bir oyuncu" şeklinde konuştu.

   'Almanya Milli Takımı beni istedi'

Hedefinin tekrardan A Milli Takım formasını giymek olduğunu belirten Sefa Yılmaz, Almanya Milli Takımı'nı reddettiğini açıkladı. Sefa,"Almanya Milli Takımı da beni istedi ama aklımın ucundan bile geçmedi. Türkiye Milli Takımı'nın başarısız olması oyuncuların seçiminde bir etken. Kariyer açısından daha avantajlı olduğu için Almanya Milli Takımı'nı seçiyorlar. Yine seçim şansım olsa Türkiye'yi seçerdim. Gurbetçi futbolcuların, Almanya Milli Takımı'nı seçmelerinin tek sebebi kariyer planlaması" açıklamasında bulundu.