Uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren Trabzonspor, Monaco'nun gol makinesinin işini bitirdi. Malouda'nın da bu transferde önemli rol oynadığı öğrenilirken, 27 yaşındaki oyuncunun bir hafta içinde Bordo-Mavili formayı giymesi bekleniyor.

Trabzonspor, Malouda ve Bosingwa’dan sonra üçüncü bombayı da patlatmak üzere... UEFA Avrupa Ligi’nde Play-Off’ta Arnavut ekibi Kukesi’yi eleyip gruplara kalmayı hedefleyen Bordo-Mavililer, bir süredir görüşme halinde oldukları Fransız ekibi Monaco’nun gol makinesi İbrahima Toure’de mutlu sona ulaştı. Geçen sezon 15 golle Monaco’nun 1. Lig’e yükselmesinde büyük pay sahibi olan 27 yaşındaki futbolcu için Karadeniz ekibinin sıkı pazarlıklar sonrasında Fransız kulübüyle 5 milyon Euro’ya el sıkıştığı öğrenildi. 

Trabzon’a çağırdı

Senegalli yıldızı ikna etmek ise Fırtına’nın en önemli transferinden Malouda’ya düştü. Toure ile telefonla görüşen Fransız oyuncunun, “Ben Trabzon’a gelmeden kafamda bazı soru işaretleri vardı. Ancak burada karşılaştığım manzara karşısında çok şaşırdım. Bu kent futbolla yatıp, futbolla kalkıyor. Eğer gelirsen pişman olmazsın” dediği bildirildi. 1.88 boyundaki futbolcunun duydukları karşısında heyecanlandığı ve “Bu sene zaten Monaco’da kalırsam kadroya girme şansım zor. Teknik direktör beni yedek kulübede düşünüyor. Oysa ben futbol oynamak istiyorum. Benim için Trabzonspor’a gelmek kariyerim açısından çok önemli olur” diye yanıt verdiği öğrenildi. Çin, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve ardından Fransa’da forma giyen tecrübeli yıldızın bu hafta içerisinde Trabzon’a gelip imza atacağı kaydedildi. Profesyonel kariyerinde 213 maçta 119 kez fileleri havalandıran Toure, Monaco’da son iki sezonda 57 maçta 31 gol atarak büyük bir çıkış yakaladı.
Editör: TE Bilişim