Federasyona karşı Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor ile birlikte ortak hareket edeceklerini bildirine Şener, "Eksi puan cezası bile olmayacak. Belki Fenerli birkaç yöneticiye ceza verilir." dedi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener başta Galatasaray'ın desteğiyle 58’inci maddenin aynen kalması için girişimde bulunduklarını söyledi.
"Bu haliyle kalsaydı Fenerbahçe küme düşerdi. Ama tahkimden umutluyuz" diye konuştu.

Federasyon'un Fenerbahçe'ye eksi puan cezası bile vermeyeceğini savunup "Çünkü ertelense bile suçun tescili anlamına gelir. O zaman da UEFA o takımı cezalandırır. Ceza vermezseniz yine devreye girer. Yani sonumuz iyi değil" dedi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor gibi kulüplerle birlikte 58’inci maddenin değişimine itiraz edeceklerini söyledi. Tahkim Kurulu'nun yürütmeyi durdurma kararı almasını beklediklerini belirterek “Bu iş tahkimden dönmeli.UEFA'nın görüşü de yarışma devam ederken kural değiştirilmez yönünde” dedi. Şike ve teşvik primine teşebbüse bile küme düşme cezası verilmesinin ağır olduğunu kabul ettiğini belirten Şener, “Ancak önce kuralı uygulayıp, sonra yeni sezonda değiştirmek yakışık alır. Kuralı şimdiden değiştirdiler çünkü eldeki malzemeye göreFenerbahçe küme düşer. Ama 58.madde değişmemeli ve uygulanmalı" ifadesini kullandı. Şener, Etik Kurul’un 2. raporunun ellerine geçtiğini de belirtip, kendilerine dair iddia edildiği gibi bir sıkıntı olmadığını belirtti. Yine UEFA tehlikesine dikkat çekip “Şimdi UEFA'nın elinde iki rapor, bir de iddianame var. Üstelik tercümesini biz değil, kendisi yaptırdı. Her şeyi takip ediyor" diye konuştu.

UEFA için bekleyecekler

TFF’nin kimseye ceza vermeyeceğini savunan Şener şunları söyledi: "Eksi puan cezası bile olmayacak. Belki Fenerli birkaç yöneticiye ceza verilir. Ama kulüplere puan cezası verilse ve 105. maddeye göre ertelense bile bu suçun tescili anlamı taşıyacağından UEFA devreye girer. İşte bu yüzden eksi puan cezası bile vermek istemiyorlar. Ama cezaverilmesedeUEFAdevreye girecek. Bizi iyi günler beklemiyor." Şener, 58.madde için tahkime itirazda beklemeyeceklerini, fakat UEFA'ya gitmek için kulüplere verilecek cezalarla ilgili PFDK ve tahkim sürecini bekleyeceklerini sözlerine ekledi.