Trabzonspor Dergisi’nin Ekim sayısında bir yazı kaleme alan Başkan Sadri Şener, “Öncelikle şunun altını çizmek istiyoruz ki; biz görevde olduğumuz sürece şike konusunun gündemden düşmemesi adına gereken tüm çabayı göstereceğiz. Bu doğrultuda Türkiye'de iç hukuk yolları tükendiği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuruda bulunduk. Futbol Federasyonu'nun Disiplin ve Tahkim Kurulu’nun verdiği kararlar ortadayken adil yargılanmadığımızı, bu iki kurulun bir başkan tarafından atandığını, dolayısıyla her başkan döneminde ayrı kararlar verebileceğini gündeme taşıyarak, tahkimden sonra gidilecek bir merci olmadığı yolunda müracaatımızı gerçekleştirdik. Öncelikle bu talebimizin kabulünü, ardından da yargılama sürecini bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
CAS’a başvuru konusunda da gerekli hazırlıkları tamamladıklarını belirten Şener “Önümüzde uzun bir süreç var. Ama Trabzonspor, tarihi boyunca hiçbir zaferi kolay elde etmemiştir. Biz yönetim olarak hak ettiğimiz 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu elde etmek adına tüm çabamızı göstereceğiz ancak sadece buna kilitlenmemek gerekli.
Şu anda içinde bulunduğumuz sezonu da zirvede tamamlamak çok önemli. Lige iyi başlayamadığımız doğru ancak son haftalarda aldığımız sonuçlar ve sergilediğimiz oyun bize umut veriyor” görüşlerine yer verdi.
“Kadromuzda son derece kaliteli oyuncular var. Tam anlamıyla uyum sağladıklarında daha da verimli olacaklardır” diyen Sadri Şener “Bu arada bizi en çok rahatsız eden olay milli takım kadrosuna ekibimizden hiçbir oyuncunun dahil edilmemesi oldu. Bu kararı politik bir yaklaşım olarak görüyoruz. Ayrıca cezalı olduğumuz müsabakalarda bize büyük destek veren bayan ve çocuk taraftarlarımıza da büyük bir teşekkürü borç biliyoruz. Onları tüm maçlarımızda yanımızda görmek istiyoruz. Futbol takımının özgüvenini yükselttiğimiz zaman neler yapabileceğini gösterdik. İyi oyunumuzun, bunu oynayanların ve oynatanların taraftarlarımızca mutlaka desteklenmesi gerekmektedir. Önemli eksiklerimizin de katılımlarıyla çıtamız daha da yükselecek ve rekabet ortamı tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim