Mahkeme etabı tamamlanan ve yargıtay boyutu beklenen şike davası, yeni sezon beklentileri ve camiaya yönelik beklentiler... Trabzonspor Başkanı Sadri Şener kulübünün ve spor kamuoyunun gündemini TRT SPOR'a yorumladı. İşte konu başlıklarıyla Şener'in o açıklamaları.

'Kimsenin yüzünü kara çıkarmadık'

"Biz bu sürecin başından bu yana haklılığımı haykırdık. Ancak bazı kesimler bu işi sulandırmaya kalktı. Yok sürekli kupa diye bağırıyormuşuz vs... Kupa sembolik bir şey. Anlamak istemeyenler yine anlamayacaktır belki ama biz kupa derken bir metal istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Dava bitti, bir kez daha haklılığımız ortaya çıktı. Haklı olmak ve bununla beraber hakkımızı istemek için daha ne gerekiyor acaba! Geride kalan süreçte bazı sitemlerim olmuştu kendi camiamıza yönelik. Daha fazla desteklenmeliydik çünkü haklı davamızda. Olmadı. Fakat süreç de bitmedi. Tam tersine yeni bir süreç başlıyor. Trabzonspor'un hakkını sonuna kadar koruyacağız. Bunu sadece Sadri Şener olarak ben değil, tüm Trabzonspor fertleri korumalı. Unutturmayacağız, nereye gidilmesi gerekiyorsa gideceğiz. Benim isteğim, özneyi Trabzonspor olarak kabul edip tek ses olmaktır..."

'Sahadaki sezonu unuttum'

"Dediğim gibi biz bu süreci unutturmayacağız. Geçen sezonu ise unuttum. Unutmak istiyorum. Çünkü hepimiz çok yıprandık. Yeri geldi sadece uçaktan inip otele gidip tekrar uçağa binmekten ben bile yoruldum. Öyle bir tempo yaptık ki, futbolcuları da anlamak lazım diye düşündüm. Dünyanın etrafını bilmem kaç defa dönmüşüz, öyle haberler bile yapıldı. Sonuçta tabi ki beklentimiz daha yüksekti. Özellikle bir önceki 'şampiyon' olduğumuz sezona oranla ligde bir hayli geride kaldık. Fakat dediğim gibi unuttuk, yenisine bakacağız..."

'Takımın havasını beğendim'

"Şehirde çok iyi karşılandık. Bu tablo insana moral veriyor. Sonrasında tesislerde hocayı ve takımı ziyaret ettik. Gördüğüm tablo beni sevindirdi. Son derece pozitif bir ortam vardı. Genel olarak baktığınızda sorunsuz futbolcularla çalışıyoruz. Tabi ki Şenol Güneş faktörünü de unutmamak lazım. O çok önemli bir futbol adamı özellikle de Trabzonspor için. Hep söyledim yine söylüyorum; o bizim için sıradan bir çalışan değil. O bizim bir iş ortağımız, çalışma arkadaşımız. Yeni sezonda da en büyük avantajlarımızdan biri olacak."