Başarılı file bekçisi Onur Kıvrak, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, İzmir'de doğup büyümesine rağmen Trabzon'u tam anlamıyla benimseyip, sahiplendiğini belirtti.

Oynadığı takım için her şeyini vermek isteyen bir karaktere sahip olduğunu vurgulayan Onur, ''Sonuçta buradan ekmek yiyorum. Kendimi bir Trabzonludan bile daha fazla Trabzonlu hissediyorum. Çünkü sahiplenmiş durumdayım. Buraya bağlandım. Kazanmak için elimden ne gelirse yaparım'' ifadelerini kullandı. Futbola kaleci olarak başlamasına rağmen okul ve mahalle maçlarında forvette görev yaptığını ifade eden Onur, şöyle devam etti:

''Aslında güzel goller de atardım ama o dönemde hevesimi almış olacağım ki şimdi kalede çok mutluyum. (Şenol Güneş) Onun bu ülkenin en büyük kalecilerinden biri olması benim için ciddi bir avantaj. Bana söylediği 'büyüdükçe muhakkak performans düşüklüğü olur ama o performans asla dibe vurmamalıdır' sözü her zaman kulağıma küpedir.''

Kaleciler arasında Buffon ve Casillas'ı takip ettiğini belirten Onur, ''Onların hangi pozisyonlarda nasıl hareket ettiklerini kavramaya çalışıp, idmanlarda uyguluyorum. Çalıştığım teknik direktör ve kaleci antrenörü ise benim için en büyük iki şans'' yorumunu yaptı.