Teknik direktör Şenol Güneş, "Takımda kötü oyuncu yok. Ama hem yanlışlıklar hem şanssızlıklar yaşadık. İkinci yarıda daha etkili olmak istiyoruz" diye konuştu

Ligdeki durumlarını değerlendiren Güneş, "Ligin ikinci yarısında 9 puanlık farkı kapatacak gücümüz var. Ama şu an önceliğimiz oynayacağımız iki kupa maçı. Antalya ve Mersin maçlarında bir galibiyet, bir beraberlik, kupada önümüzü daha rahat görmemizi sağlar. İki maçı alırsak kupa, lig için lokomotif görevi görür" dedi. Futbolla yaşayan bir kentiz Başarıların arkası gelmeyince sekteye uğradıklarını vurgulayan usta hoca, "Ben bir teknik adam gibi düşünüyorum, aynı zamanda Trabzonlu gibi takıma katkı sağlamaya çalışıyorum.

FUTBOLLA YAŞAYAN BİR KENTİZ
Hazırlık maçlarından bile etkileniyoruz. İlk yarıda hem şanssızlık hem de yanlışlıklar yüzünden gereksiz puanlar kaybettik" diye konuştu.

ÜÇ-DÖRT YABANCI GİTMELİ
"Takımda kötü oyuncu yok" diyen Güneş, "İdeal kadroyu kuramadık. Üç-dört yabancıyı göndermek istiyoruz. Gitmeyince problem oluyor. Oğulcan'ı izlediler, olumlu rapor geldi ve aldık. Bizde de oynayabilir, 1461'e de gidebilir. Giray'ın durumu hepimizi üzdü. 1461'den stopere alternatifi olarak Abdullah Karmil'i aldık. Yabancı sıkıntımız var ama stopere tecrübeli bir oyuncu istiyorsak bir yabancı daha almak zorunda kalacağız gibime geliyor" açıklamasını yaptı.

SORUNLARI TEK TEK SIRALADI
Sorunları "Giray yok, Colman'da bu sıkıntılı durumda bize faydalı olamaz. Bamba ile Zokora da Afrika Kupası'nda" diye sıralayan Güneş, "Tüm bunlara rağmen lig için umudumuzu kaybetmedik. 9 puanlık farkı kapatıp, şampiyon olabiliriz" dedi.

ŞİKE SÜRECİ YORDU
Antalya'da arkadaşımız Cevat Kol'un sorularını yanıtlayan Şenol Güneş'in arkasında yer alan beyaz yazı tahtasında "Beyazı seviyorum. Çünkü biz temiziz. Ş.Güneş" yazısı dikkat çekerken, usta hoca şike sürecinin kendilerini yorduğunu söyledi ve şunları ekledi: "Bu süreçte bizimle çok uğraşıldı. Transferi bile etkiledi. Bugünkü sıkıntılar o zamanın yansımaları."

TÜRK FUTBOLU MUTLU DEĞİL
Türk futbolunda genel bir mutsuzluk olduğunu dile getiren Güneş, "Evet biz durumdan mutlu değiliz ama bu tüm takımlara yansımış durumda. Lig lideri, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray bile mutsuz" diye konuştu. Trabzonspor'da bazı oyuncuların kendini takıma ait hissetmediğini de vurgulayan tecrübeli hoca, "Örneğin Yasin, Olcan ve Volkan gibi oyuncular kendilerini ne yazik ki kanıtlayamadılar. Kendi içlerinde iyi olmak için savaşıyorlar ama bunu biliyorum. Adrian bir ara iyi oynadı, şimdi iyi değil. Sapara kötü mü, hayır. Alanzinho kötü oyuncu mu, hayır. Ama üçü bir arada oynar mı, hayır" ifadelerini kullandı.

CEVAT KOL / Fotomaç

Editör: TE Bilişim