Yeosu Expo2012 Fuarı için Güney Kore’de bulunan Güneş, havalimanından itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaşırken, geçmişte çalıştırdığı Seul takımının pek çok taraftarı da deneyimli teknik adamı yalnız bırakmadı.
Şenol hoca, Koreli gazetecilerin milli takım teknik direktörlüğü için Futbol Federasyonu’nun bir numaralı adayının kendisinin olduğunu söylemeleri üzerine, “Şu an Trabzonspor ile bir yıllık sözleşmem var. Bir süre önce Türkiye’de yaptığım açıklamalarda da ülkemizdeki ortam nedeniyle Trabzonspor’daki görevi bırakabileceğimi söylemiştim. Ama kulübüm beni bırakmıyor. Kesin kararımı Kore’den döndükten sonra vereceğim. Kafamı dinleyip, sakinleşip en doğru kararı vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Kore Milli Takımı’nı çalıştırması için daha önce de teklif geldiğini hatırlatan Güneş, “Şu anda takımın başında bir teknik adam var. Ne söylesem yanlış anlaşılacak. Gelirim desem Türkiye’de, gelmem desem burada bazı insanlar kırılacak. Ne evet ne hayır diyorum” ifadelerini kullandı.
Yeşil ışık
Güneş, Güney Kore Milli Takımı’nın başarılı olmasını yürekten istediğini belirtirken şöyle devam etti:
“Ben boşta olursam, Kore’nin de hocaya ihtiyacı olursa elimden geleni yaparım. Burada kendimi evimde gibi hissettiğim doğru. Açıkçası buradaki huzuru Trabzon’da bulamıyorsunuz. Önümüzdeki günlerde Güney Kore Milli Takımı’nın İspanya ile hazırlık maçı var. Fırsatım olursa o maça gitmek istiyorum.”
Koreli gazeteciler 2002 Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nın elde ettiği üçüncülüğü hatırlatırken, bu başarının 10. yılında Güneş’in yine Kore’de bulunmasının hoş bir rastlantı olduğunu söyledi.