Şehit ailelerine sabır dileyerek sözlerine başlayan Şenol Güneş önemli açıklamalar yaptı

"Hepiniz hoşgeldiniz. öncelikle kötü haberle başlıyoruz. askerlerimizi kaybettik. Şehit olan askerlerimizin ailesine sabırlıklar diliyorum. Öte yandan yeşil sahalarda da bir kaybımız var. Ediz'in ailesine de sabırlıklar diliyorum. Sizin de beklediğiniz bir toplantıyı yapıyoruz."

"Öncelikle Uefa'dan elenmek bizim için üzüntü verici bir olay. Bu bizim için kabul edilicek bir şey değil. Oyun olarak bir umutsuzluğun kamuoyunda oluştuğunu biliyorum. bunun üzerinden spekülasyon yapılmasını uygun bulmuyorum. Hızlı oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Beklentilere cevap verememek baskı ve güvensizliğide beraberinde getiriyor."
"Giray Olcan ve Volkan, Soner ve Zeki sakat olduğu içi ayrı çalışma yapıyorlar. aynı zamanda 1461 ile hazırlık maçı yapacağız. oynamayan oyunculartı bu maçta göreceğiz inşaalah. Transfer sezonu doldu. Oyuncuların kafasının sahada ve futbolda olmadığı dönemi bitirdik. herkes profesyonel olarak görevini yapacaktır. Beklentimiz o yöndedir."

"Ben takımı motive etmek zorundayım. Şehirdeki gerginliğinde farkındayım. Eleştirel gayet doğaldır ama spekülasyon üretmenin Trabzonspor'a faydası yok. Kamuyounda saha sonuçlarına yönelik hoca ve yönetime karşı spekülasyonları görüyoruz. Burda yönetimin bir suçu yoktur. Saha sonuçları benim sorumluluğumdadır. eleştiriye açığız ve buna saygı gösteriyorum. Oyuncular görev adamıdır. Bütün suçu oyuncuya ve yönetime atmak, kimseye yakışmaz. benim azğımdan oyuncuyu ve yönetimi suçlayıcı spekülasyon yaratmak doğru değildir."
Sivas maçı yeni bir dönem olacak bizim için. Öndeki oyuncularımızı değiştirmek zorunda kaldık. sakatlılar araya girdi. Bu sakatlıklar yüzünden gol yollarında sıkıntılar yaşadık. Oyuncularımıza sahip çıkarsak, çok daha güzel şeyler olacaktır. Spekülasyonlar yerine oyuncularımıza sahip çıkalım."

Trabzonspor'un ihtiyacı olduğu bir dönemde çağrılarak geldim. İş yapan bir kadroya yönelik destek esirgenmemelidir. Çok sayıda oyuncumuz gitti. Şu an elimizde 28 oyuncu var. biraz daha dar olması iyi olurdu. 12 tane yabancımız var.""Trabzonspor'un gerçeğini söylemek, birilerini suçlamak değildir. Oyuncu sayısı fazlalaştığı ve bunu durduramadığımız şekilde bunda herkesin hatası var demektir. Yepyeni bir anlayışla yolumuza devam etmeliyiz."

"Buraya gelen oyuncu hem futbol oynamaya hem de para kazanmaya geliyor. Şehre uyumu yoksa rahatsızdır. parasını alamıyorsa rahatsızdır. Onları motive edecek bir ortam nasıl sağlarız diye düşünüyoruz. bunlar transferleri elbetteki etkiliyor."

"Kadro oluştururken, türk oyuncu sayısını tam oluşturamadık. şampiyon kadro ile bugünkü ekip elbetteki aynı değil. Oyuncularda bunu hissediyor. Sahada bir hata yapınca, üzülüyorlar. Sorumluluklarının farkındalar.

Kendimle ilgili kanaatlerimi yönetimle paylaştım. Ben her koşulda işime dört elle sarılırım. Beni üzen tek şey saha sonuçları. Bu da moralime yansıyor. Mutsuz görünmemin sebebi bu. istediğimiz oyunun altında oynadığımız zamanlarda bundan olumsuz etkileniyorum. Adrian'ın oynmaması onu geri itiyor. Alanzinho ve Sapara öne çıkınca o geride kalıyor. oynamak için savaş vermezseniz böyle oluyor.

"Colman ile ilgili hiç bir sorun yok. Bir maçta kendisinin iyi olmadığını ve 15 güne ihtiyacı olduğunu söyledi. Sonra bir dalgalanma derken, şu anda gayet iyi çalışıyor. sakatlıklarımızda artınca hepsi birer sorun oldu. Yöneticilerimizde hakkını vermek gerekir. hiçbir oyuncunun alacağı yok. en azından bana söylenen bu. ama genel itibari ile bir mutsuzluk söz konusu..."

"Pes ettiğimiz söylentileri doğru değil. benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. ben görevimin başındayım. onu kim yazmışsa, ona sormak lazım"

Emerson ile ile bir sorun var. Muayene yapılmadan alınması bir ihmal. Futbolunu etkileyecek, bir sorunun olup olmadığını ve işin ciddiyetini araştıyoruz."

Benim için önemli olan Trabzonspor'un başarısıdır. Birliktelik son derece önemlidir. Başarı olduğunuz dönemlerde de bunu söylüyoruz. Beni mutlu edecek şey, başarıdır. Şu anda sıkıntılarımız var ve bunlar büyüdü. Tüm camia sesli düşünmelidir."

"Oynadığımız oyun beni tatmin etmiyor. Biz Antep'i yenseydik, onlar şimdi darmadağındı. Ama biz yenildik ve dolayısıyla biz dağıldık. Saha sonuçlarını bu yüzden önemsiyoruz."

"Şehir Trabzonspor'a sahip çıkmalıdır. Mesela Tolga az hata yapsa, hemen sesler yükseliyor. Giray sakatlandı, bakıyorum küfürler duyuyorum. Onunda morali bozuluyor. Tabi güçlü olmalı. Trabzon'u dolayısıyla kendimizi anlamakta zorlanıyorum. eskiden alt yapıdan oyuncu çıkmıyor diyorlardı. 1461'e oyuncu veriyoruz ama şehir bizi 1461 ile kıyaslıyor. Kendi oyuncumuzu bizimle yarıştırıyorlar. 1461'i önümüze rakip koyanlar, başka dünyada yaşıyor"

"Gençlere önem vermediğimi söylüyorlar. Bizde Barış diye bir çocuk vardı. iyi bir çıkış yaptı. Şimdi monotonlaştı. bir süre sonra A takımdaki oyuncular gibi yaşamak istiyor. Barış yetenekli bir oyuncu ama hiç yeteneği olmayan topçuları A takıma alıp, günahına girmeye gerek yok. bu tip şeyler takımın ihtiyacına göredir. Trabzonspor yarışacaksa, genç yaşlı farketmek. en iyisini oynatacaksın."

"Transfer tek başına bir hocanın işi değildir. Bu topyekün herkesin işidir. Bu konu hassas bir konudur. 12 oyuncuya karşıyım. Bunu sağlayamadım. ama sorunu nasıl aşabiliriz diye düşünmeliyiz. bu konuda yönetime vurmak ta hiç etik değil. Transfer ile ilgili düşüncelerimi her zaman paylaştım. Hocanın görüşü alınır ama son kararı yönetim verir. Diyelim ki Messi'yi aldılar ve bana sormadılar. Buna isyan ederim ama almışsalar bizede artık değerlendirmek düşer. bunun üzerinden kavga yapmak kimseye bir şey kazandırmaz.

"Biz kendimizi şampiyon görüyoruz. bunu biz demiyoruz hukuk söylüyor. O dönem kendimizi mutlu hissettik. oynadığımız oyun ve aldığımız puan bizi sevindirdi. Kim elindeki iyi futbolcuların gitmesini ister ama gitti. Bunu artık konuşmak kime ne kazandırır. Şimdi önemli olan yeni oyuncular kazanmaktır."

"Milli takımın grubu enteresan. Belli oyuncularımız formda. Milli takım ilk maçı iyi kullanırsa, öne geçebilir. Herşey olabilir. dikkatli olmakta fayda var"

Editör: TE Bilişim