Fenerbahçe mağlubiyetinin Avrupa'ya gidiş yolunda bir engel oluşturmaması için çaba gösteren Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, adeta bir terapist gibi futbolcularını motive etmek için çalışıyor.

Güneş'in, “kayıp yıl” olarak nitelendirdiği sezonun son maçına Avrupa kupalarını garantilemek için hazırlanan Trabzonspor'da antrenmanlar, olaylı Fenerbahçe maçının geriliminden çıkılması için basına ve taraftarlara kapatıldı.

Şenol Güneş, derbilerde başarısız sonuçlar alan bordo-mavili ekibini Beşiktaş maçına konsantre etmek için oyuncularıyla sık sık toplantılar düzenleyerek teke tek görüşmeler yapıyor. Güneş, toplantılarda şu ifadeleri kullandı: “Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımızı lige ve kupaya taşıyamadık. Sonuçta kupasız bir sezonu geride bırakıyoruz. Yaşadığımız şeyler ortada... Ama bu aşamaya kadar gelmişken artık Avrupa kupalarına gidiş biletimizi cebimize koymamız gerekiyor. Bu nedenle Beşiktaş maçına sezonun ilk maçıymış gibi hırsla asılmanızı ve bizi Avrupa'ya taşıyacak skoru almanızı istiyorum. Bu sezon için bir tesellimiz olsun.”

Trabzonspor, Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşma için bugün İstanbul'a gidecek. Bordo-mavililer, sabah saatlerinde yapılacak antrenmanın ardından saat 15.00'te İstanbul'a hareket edecek. Teknik Direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mustafa Yumlu'yu Beşiktaş karşısında da riske etmeyecek ve formayı Glowacki'ye verecek.