Trabzonspor Teknik Drektörü Şenol Güneş "Maça baktığımızda attığımız iki gol ve 3. golü yakalama şansımız varken ve Onur'un çıkardığı pozisyonlar var. Bizde hucuma çıkarken biraz daha dikkatli olsak 4'ü bulabilirdik. Final paslarını iyi kullanamadık. Rakibin girdiği pozisyonlar var. Düşündüğümüz oyunu oynadık. Pozisyon almamında sıkıntı yoktu. Hava toplarında sayısal fazlalığımıza rağmen pozisyon vermemiz bizim hatamız. Onur'un dikkati golü yememizi engelledi.
Baktığımızda oyun gitti geldi kopmalar oldu. Bu da bizim arzu ettiğimiz durum değil. Rakip 10 kişi kalmamıza rağmen pas yapıp oynamamıza rağmen bun yapamadk. Oyunun başında oyun disiplinine bağlı olduk. Rakibe hiç pozisyon vermedik. O tip hatalarla yediğimiz gollerle puan kaybı nedeniyle bu kadar başarılı iyi oyuncularımızın başarısını gölgeliyor.

Muhabirin Onur'un çok net 8 kurtarışı var sorusuna, Şenol Güneş ince bir sitem ederek "Onur'un 10 kurtardığı pozisyon var.Eeee bizimde kaçırdığımız var. Onur iyi kaleci neyi sormaya çalışıyorsun. Onur iyi kaleci bu maçta değil her maçta iyi kaleci. Tolga'da iyi kaleci. Yetenekli bir kaleci. " dedi.

Galatasaray maçı sorulduğunda "Galatasaray maçına daha var onu sonra konuşuruz." şeklinde cevap verdi.


Daha Sonra Basın Toplantısında Yaptığı Açıklama

"Kupaya iyi başlamak önemliydi. İyi de başladık. Kontrollü oynadık. Pozisyon vermeden iki gol bulduk. Daha sonra pozisyonlar verdik. Savunmada var olmamıza rağmen araya atılan toplarla pozisyon verdik ancak Onur başarılıydı. Sayısal olarak fazla olmamıza rağmen pozisyon vermemiz yanlıştı. Oyunda kopmalar yaşadık. Fiziksel ve zihinsel yorgunluk istediğimiz oyunu ortaya koyamamamıza neden oldu. Maç daha farklı olabilirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da pozisyon hataları yaptık ve goller yemiştik. Oyuna akıcı başladıktan sonra birkaç hata sonrasında kopmalar başlıyor.

İkinci yarıda Aykut’u oyuna alarak bu pozisyonları azaltmaya çalıştık.

Hafta sonu Galatasaray maçı var. İstediğimiz puanları alamadığımız için sıkıntılıyız. En az 10 puanımız daha olmalıydı. Öyle olsaydı daha farklı olabilirdi.

Colman’ın sakatlığı iyiye gidiyor. Alanzinho’nun kasığında ağrı var. Mustafa’nın ön adalesinde sorun var. Soner iyi ancak idman eksiği var.

Giray hoca bana telefon açtı. Doğru bulmuyorum ayrılmasını. Bir sistem kurmak istiyorduk. Henüz kurmadan dağıldı. Bunun açıklamasını Giray hoca yaparsa daha doğru olur. Kimin geldiğinden çok oradaki sistemi oturtamazsak sıkıntı yaşarız. Şahıslar önemli ancak sistemin devamı daha önemli. Sistemin ve düzenin kurulmasında henüz başlamadan bitirdik. Bu süreklilik arzeden bir konu. Hukuku, futbolu, yöneticiliği, futbolu bilen modern biri olmalı bu görevi yapacak isim. Ben kararı kendisine bıraktım. Gelmesini istedim ancak gitmesini istemedim. Kendisi bir açıklama yapacaktır. Şahıslar katkı yapabilir ancak sistemin içinde yer alacak isimlerin yapacakları işi açıklayabilmeli. Kısaca beceremiyoruz biz bu işi”


Editör: TE Bilişim