Türkiye Futbol Antrenör Derneği (TÜFAD)Trabzon Şube Başkanı  Nurettin Balaban, Trabzon ve ülke futbolu için çok önemli bir değer olan Şenol Güneş hakkındaki olumsuz eleştirilerin Trabzon futboluna zarar verdiğini söyledi.
 
Türkiye Futbol Antrenör Derneği (TÜFAD)Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Başkan Nurettin Balaban şu ifadelere yer verdi:
 
“Şenol Güneş Hocamız Trabzonspor’daki  görevinden ayrıldıktan sonraki süreçtekendi  insanımız  tarafından hocamız hakkında  gereksiz  ve olumsuz yapılan basın açıklamalarının sadece Şenol Güneş’e değil TÜFAD  camiasının yanı sıra Trabzon futboluna ve ‘kendi insanıyla büyük olan’ Trabzonspor’a zarar verdiğinin altını çizmek isteriz.  
 
HER BAŞARININ İÇİNDE ŞENOL GÜNEŞ  VAR
Trabzonspor futbol tarihinde 6 lig şampiyonluğu elde etmiş. Bu başarılarda teknik direktör olarak  4 tanesi Ahmet Suat Özyazıcı,2 tanesi Özkan Sümer’e ait. Bu efsane  2 hocamız haricinde Trabzonspor’un 6 lig şampiyonluğunun  altısında da kalesinde Şenol Güneş var. Trabzonspor 1985 yılından sonra 29 yıldır gelmeyen şampiyonluklar sürecinde biri CAS ‘ta bekleyen 3 Şampiyonluk yolunda da yine Şenol Güneş var. Türkiye A Milli futbol takımımız 48 yıl sonra Dünya Şampiyonasına katılma başarısında Şenol Güneş var. Milli takımın Dünya 3.lüğünde Şenol Güneş var. Bakıldığında her başarıda kendi insanımız var.”
 
BAŞARILI OLMAK İÇİN HİÇ BİR ENGEL TANIMADAN BU YOLDA YÜRÜMEK İÇİN SÖZ BİRLİĞİ ETTİK
Ülkemizde Trabzon’lu teknik adam ve futbolcuların sayısı gün geçtikçe azalmakta.TÜFAD  Trabzon Şubesi olarak Trabzon ‘daki antrenörlerimizle bu konuda sürekli istişare ediyoruz.Bunundışında, Ankara, İstanbul ve Antalya ‘da yaptığımız  toplantılarda bu konu üzerinde yoğunlaştık. Süper Lig başta olmak üzere diğer  profesyonel takımlarda Trabzonlu teknik adam ve futbolcu  sayısının azalma nedenlerini tartıştıklarını aktaran Balaban, şöyle konuştu:
 
“Yaptığımız tüm  toplantılarda bu azalmanın nedenlerini tartışırken ,nelerin yapılması gerektiğini de dile getirdik.Trabzon dışında  ikametgah etmekte olup  bu  toplantılara katılan Ali Kemal Denizci’yi, Necati Özçağlayan’ı, Hüseyin Tok’u, Hüsnü Özkara’yı, M.CemilAltun’u, Giray Bulak’ı, Sadi Tekelioğlu’nu, Ekrem Al’ı, Metin Diyadin’i, Hami Mandıralı’yı, Galip Değer’i, Bahattin Güneş’i ,Hayrettin Aksoy’u dinlerken bunu başarabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini bir kez daha gördük. Trabzon futbolunun 1975-1985 yılları arasındaki 10 yıllık dönemdeki birliği, beraberliği, birbirimize destek olmayı, birlikte ağlayıp birlikte gülmeyi gördük.  “Aslında bu anlayışı1975-1985 yılları arası 10 yıla sığan 6 lig şampiyonluğu,sayısız kupa, milli takımlarda ve ülkenin her karesindeki Trabzon kökenli  antrenör ve futbolcu sayısında görebiliriz. TÜFAD  ailesi olarak tüm bu gerçekler  doğrultusunda  1970 ‘li yılları Trabzon futboluna  tekrar  yaşatabilmeye  giden yolda önümüze çıkacak tüm engelleri göz önünde bulundurarak  bize düşen görevimizde kararlılıkla yürümeye söz birliği ettik.”
 
KENDİ İNSANIMIZA ZARAR VERMEYE BAŞLADIK
Tüm bunlara rağmen kendi insanımıza yine kendi insanımızın hala neden zarar vermekte ısrar ederler anlamış değiliz. Elbette hepimizin zaman zaman hataları olacaktır.Trabzon futbolunun gelişimi adına birbirimizi kendi içimizde belli saygı anlayışı içinde kritizede edebiliriz. Birbirimizle  yüz yüze konuşarak her sorunu halledebiliriz .Bunun için birlik olamaz, ortak akıl üretemez ,kendi meslektaşımıza sahip çıkmaz isek; Abdullah Avcı’dan sonra A milli takımın başına getirmek üzere A milli takım teknik direktörlük teklifi ,TürkiyeA milli futbol takımının tarihine bakıldığında A Milli takım teknik direktörleri arasında en başarılı kariyer sahibi olarak 1.sırada yer alan  Şenol Güneş ‘e değil ,halen bir takımda teknik direktörlük yapan başka bir teknik adama yapılır.
 
Bir başka örnek ise daha dün ilk resmi maçı sonrası Ekrem Al,idmanlara başlamadan İlker Erdem gibi bir çok futbol antrenörü görevinden istifa ettiği veya istifa ettirildiklerini gördüğümüzde, bir birimize destek yerine köstek olamaya başlayan azınlıklar yüzünden kendi insanımıza  zarar vermeye başladığımıza dikkatlerinizi çekmek isteriz.
 
ASLA SESSİZ KALMAYACAĞIZ
“Bu gerçekler ışığında TÜFAD Trabzon Şubesi olarak bundan sonraki süreçte  bugün Şenol Güneş , yarın bir başka  futbol antrenörümüz hakkında yapılacak olumsuz eleştirilere karşı her kim olursa olsun aslasessiz kalmayacağımızı tüm spor kamu oyuna saygıyla bildiririz.”