Trabzonspor’da Teknik Direktör Şenol Güneş üst üste üçüncü galibiyetini almak için çıkacağı Eskişehirspor karşısında son iki haftadaki golcüleri Adrian, Olcan, Janko üçlüsüne güveniyor.

Süper Lig’de Aksihar Belediye’yi 3–1, Orduspor’u da 2–1 yenerek zirveye yaklaşan Trabzonspor, galibiyet serisini üç maça çıkarmak için yarın akşam Avni Aker’de ağırlayacağı Eskişehirspor karşısından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Bordo mavililerde son iki maçta atılan 5 golden 4’ünde imzaları bulunan Adrian, Olcan ve Janko Eskişehirspor karşısında Teknik Direktör Şenol Güneş’in en büyük kozu olarak sahada yer alacak. Olcan formsuz olduğu için Akhisar Belediye kadrosuna alınmamış, Adrian da sakatlığı nedeniyle Ordu deplasmanında sahaya çıkamamıştı. Bordo – mavililerin formda iki oyuncusu Adrian ve Olcan, Eskişehirspor karşısında en önemli hücum silahı olacak, Janko’yu yerden ve havadan toplarla besleyerek gol aramaya çalışacak.

HEDEF ZİRVEYE YAKIN BİTİRMEK

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk yarının son bölümü yaklaşırken puan kaybına tahammülleri olmadığını belirterek, "Hedefimiz bundan sonraki maçları en az kayıpla atlatarak, ilk yarıyı zirvede veya zirveye yatkın yerde bitirmek. Bunun için öncelikle Eskişehirspor maçını kayıpsız atlatmak istiyoruz" dedi.

TAM KADRO SEVİNCİ

Sezon başından bu yana sakatlık, hastalık ve formsuzluk nedeniyle tam kadro çalışma ve maça çıkma imkanı bulamayan bordo mavililerde Eskişehirspor maçı öncesinde sakat veya cezalı oyuncu bulunmaması teknik kadroyu sevindirdi. Adrian’ın iyileşmesiyle takımda sakat oyuncu kalmazken, Şenol Güneş 28 kişilik kadro içinden 10 oyuncusu mecburen tribüne gönderecek.

ESKİŞEHİR AVNİ AKER’DE KAZANAMADI

Trabzonspor ile Eskişehirspor, yarın yapacakları maçla ligde 37'inci kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 36 maçta, Trabzonspor’un galibiyetlerde 16-5 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor söz konusu maçlarda 46 gol atarken kalesinde 17 gol gördü. İki ekip arasında oynanan maçlarda en farklı skor 1995-96 sezonunda Trabzon'da oynanan maçta bordo mavililerin 7-1'lik üstünlüğü ile sonuçlanan maçta yaşandı. Trabzonspor ile Eskişehirspor, bugüne dek Trabzon'da ise 18 kez karşı karşıya geldi. Trabzonspor, Avni Aker’de rakibi karşısında hiç yenilgi almadı. Trabzon’daki maçlarda ev sahibi ekip 12 kez kazanırken, taraflar 6 maçta da eşitliği bozamadı. Avni Aker’de atılan gollerde de Trabzonspor’un 33, 7 üstünlüğü bulunuyor.

KART SINIRINDA ÜÇ FUTBOLCU

Trabzonspor’da Eskişehirspor maçı öncesi kart sınırında üç oyuncu bulunuyor. Bordo mavililerde Janko, Zokora ve Yasin yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde Gençlerbirliği maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

MİNİK FUTBOLCULARA SÜRPRİZ ZİYARET

Trabzonspor kaptanı Tolga Zengin ile oyuncular Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru, Yıldız 61 Futbol Akademisi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette minik sporcuların yoğun ilgisiyle karşılaşan bordo mavililer bol bol imza dağıtıp, fotoğraf çektirdi. Yıldız 61 Futbol Akademisi Antrenörü Yalçın Coşkun, Trabzonspor altyapısından yetişen 3 oyuncunun ziyaretinin kendilerini ve minik sporcuları çok memnun ettiğini vurguladı.

TRABZONSPOR’UN ESKİŞEHİRSPOR MUHTEMEL 11’İ:

Onur, Serkan, Giray, Bamba, Emerson, Colman, Soner, Olcan, Adrian, Halil, Janko

SAKAT VE CEZALI: Yok