Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 2 Ağustos Perşembe (yarın) Almanya'da Bundesliga'nın yeni ekiplerinden SpVgg Greuther Fürth ile 6. hazırlık maçına çıkacak. Teknik direktör Şenol Güneş"in tek sıkıntısı ise takıma katılması beklenen yeni isimlerin halen kampa katılmaması.

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 2 Ağustos Perşembe (yarın) Almanya'da Bundesliga'nın yeni ekiplerinden SpVgg Greuther Fürth ile 6. hazırlık maçına çıkacak. Teknik direktör Şenol Güneş’in tek sıkıntısı ise takıma katılması beklenen yeni isimlerin halen kampa katılmaması.

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını 8-22 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'nın Tegelen ve Vaals kasabalarında gerçekleştiren Trabzonspor, ikinci kamp dönemi için bulunduğu Almanya’da bu sezonun 6. hazırlık maçını oynayacak. 2 Ağustos Perşembe günü yerel saatle 18.30'da Rosenheim'in Jahn Stadyumu'nda Bundesliga'nın yeni ekiplerinden SpVgg Greuther Fürth ile karşılaşacak olan Karadeniz ekibinde teknik direktör Şenol Güneş, takımını yakından görerek eksikleri not edecek.

Bordo-mavililer Hollanda ve Almanya kampları olmak üzere şimdiye kadar 5. hazırlık maçı oynadı. Söz konusu maçlarda 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Trabzonspor yenilgi yüzü görmezken, attığı 10 gole karşılık ise kalesinde sadece 2 gol gördü. Bordo-mavililer yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağı olan Hollanda kampında yaptığı maçlarda FC Uerdingen ile 1-1 ve S., Liege ile 0-0 berabere kalmış, Willem II'yi 4-1 ve Charleroi'yi 1-0 mağlup etmişti. Almanya'da oynanan ilk hazırlık maçını ise Trabzonspor, FC Sudtirol'u takımını 4-1 mağlup etti.

GÜNEŞ'İN TEK DÜŞÜNCESİ

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da teknik heyetini raporu doğrultusunda forvete ve savunmaya takviye yapmayı planlayan Karadeniz ekibinde söz konusu transferlerin henüz gerçekleşmemiş olması teknik direktör Şenol Güneş'i düşündürüyor. Hazırlık kampında yapılan antrenmanlarda ve maçlarında takımını yakından gören ve eksikleri tespit eden deneyimli teknik adam kadroda düşünülen oyuncuların halen daha kampa katılmamış olması ve bu oyuncuları hazırlık maçlarında kullanarak takıma adapte edememenin sıkıntısını yaşıyor.

Uygulamayı planladığı oyun formatını, takıma katılması beklenen yeni isimlerle birlikte takımına monte etmeye çalışan Güneş, geriden oyunu başlatırken, oyun kurmada, baskı yenilen anlarda yaşanılan eksikleri gidermeleri halinde daha iyi bir konuma geleceklerini oyuncularına aktaran deneyimli teknik adam bireysel performans ve becerileri daha iyi kullandıklarında daha etkili işler yapacaklarını ifade ediyor.