Şenol Güneş 4 farklı galibiyetin ardından, "Maçtan önce bulunduğumuz yerin bizi rahatsız ettiğini konuşmuştuk. Her maç olduğu gibi bu maçı da kazanmak zorundayız. Enteresan bir lig yaşıyoruz. İki puanla şampiyonun belirlendiği yılların aksine bu sene takımlar ortalamada iki puanının altında gidiyor. Bu havada bize destek olan taraftarımıza teşekkür ediyorum. Oyuncularımıza da teşekkür ederim

Serkan ve Halil’in performansında iyi gayretliydiler. Düşündüklerini yapmaya çalıştılar. Bizim oyuncularımızın hepsi iyi. Burada oynayan da oynamayan da. Ama bizim oynadığımız oyun takım olarak da oyun olarak altında. Sezon başından beri geri kalmamız her maçı final gibi düşünüyoruz.

Son Eskişehir maçında rakibin doğru dürüst atağı yokker kopmalar oldu. Geride kalmanın verdiği sıkıntı. Biz şuan 9 puan 10 puan yukarda olmamız gerekiyordu.

Geride kalmanın verdiği sıkıntıyla birlikte takımımız şu an beklenen görüntüde değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Kırılgan bir takım olduk. Müsabaka kazanıp rahat oynamıyoruz. 9-10 puan daha şu an yukarıda olmamız gerekiyordu. Beklentisi yüksek olan bir kulüp olarak daha iyi oyun daha iyi yerde olmamız gerek. Bugün 4 tane attık ama belki 6-7-8 tane atmamız gerekiyordu. 1-0'dan sonra biraz daha durduk." şklinde konuştu

Şenol Güneş'in maçtan önce yaptığı açıklamalar;

"Öncesinde ligde bulunduğumuz durum camiayı rahatsız ediyor. Bize yakışmayan bir pozisyondayız. Dolayısı ile bundan kurtulmak için 3 puana ihtiyacımız var. Gençlerbirliği de kendi beklentisinde zaman zaman iyi puanlar aldı. Bugün güzel futbolla 3 puan almak istiyoruz. Geçen hafta kazanmış olsaydık buraya 22 puanla gelseydik zirveye daha fazla yaklaşırdık. Ancak bugün 19 puan ile geldik. Kayebtitğimiz her maç moral açısından oyunculara ve camiaya zarar vekriyor. Ama bunları gidermenin en önemli yolu yeteneği sahaya göstermekle olur. Futbolda olabilen şeyler. Rakibinde bizim de oyuncu değişiklikler olabiliyor. Önemli olan sahaya çıkacak oyuncuların neler yapabileceğidir"

Editör: TE Bilişim