Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımda yabancı oyuncu sayısının artmasından yana sıkıntı olduğunu söyledi.
    
Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor'un, yurtdışı kampındaki üçüncü hazırlık maçında Belçika'nın Chaleroi
takımını 1-0 mağlup ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, teknik direktör Şenol Güneş'in maç ve kampla ilgili görüşlerine de yer verildi. Güneş, futbolcuların oyun disiplinine bağlı olarak
oynamaya çalıştıklarını belirterek, verdiği görevleri eksiksiz yaptıklarını söyledi.

Takımın daha hızlı ve tempolu oynamak zorunda olduğunu vurgulayan Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"O konuda yeterli değiliz ama topu aldığımızda pas yaparak atağa katılmak istiyoruz. Bazen yavaş oynadığımız dönemler oluyor. Bazen rakibin
baskısı anlayışında henüz o baskıdan çıkabilmek adına yeterli değiliz. Fizik güç, kuvvet, dayanıklılık anlamında çalışmanın karşılığı olarak her geçen gün yükseliyoruz. Oyun kalitesi ve becerisi olarak iyi olan oyuncularımızın bu güçlerini kullandıklarında ne kadar etkili olduğumuzu görebiliyoruz."
Yeni transferler hakkında görüşlerini de anlatan Güneş, şöyle devam etti:

"Bamba'nın zaman zaman Giray ile uyumsuzluk anlamında sıkıntı çektiği dönemler olabiliyor. Ama bunun dışında atletik yapı olarak iyi. Bir çok maçta daha oynatmak lazım. Daha zor maçlarda görev vereceğiz. Ondan sonra daha iyi görebiliriz. Ortada Soner, ilerde Yasin'e baktığımızda onların da becerileri var. Zaman zaman iyi işler yaptılar ama daha üstüne koyacaklarını düşünüyorum. O yüzden böyle bir iki maçla yüzde yüz iyidir, kötüdür demek doğru değil. Ama olumlu sinyaller olduğunu düşünüyorum. Takımda eski oyuncularla yeniler arasında hiçbir ayrımcılık yok, yabancılık çekmiyorlar."

-"Tek ya da iki santrforla oynayacağız"-

Kamp sürecindeki takımla ilgili iyi ya da kötü sonuçlar çıkarılmasının yanılgıya sebebiyet vereceğine işaret eden Güneş, şunları kaydetti:

"Biz tek ya da iki santrforla oynayacağız. Öncelikle Vittek'i görmek istiyoruz. Yoğun bir tempoda uzun bir sakatlık geçirdi. Şu anda idmanın verdiği
yorgunluk içinde elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Zaten genel bir ağırlığı ve yavaşlığı var. Patlayıcı gücü olmayan bir oyuncu. Bir de idman yorgunluğu olduğunda etkisini görüyor. Şu anda oynayanların oynama garantisi yok, oynamayanların da 'ben daha oynamayacağım' demesi doğru değil. Dışarıda olan oyuncular var. Örneğin bugün Colman girdi oyuna, çok büyük katkı yaptı. Eskilerden baktığımızda zaman zaman bocalayan ama daha sonra düzelenler var. Bütün bunları harmanlayıp iyi bir kadro çıkarmak durumundayız."

-"Oynamayanın beklemesine gerek yok"

Bu sezon ya da gelecek yıl için yabancı oyuncu sayısını azaltmak istediklerine dikkati çeken Güneş, "Ben oyunculara da söyledim. Oynayan
oynayacak, oynamayanın beklemesine gerek yok. Mümkün olduğunca kulübün de, oyuncunun da şartlarını iyi düşünerek değerlendirmek durumundayız. Ama büyük paralara oyuncu alıp, bir de onu sorun yaparsak kulübün geleceğini karanlığa atmış oluruz. Bir kaleci hata yapmışsa santrfor üzülür, santrfor gol kaçırınca kaleci de üzülür. Çünkü aynı takımdasınız" diye konuştu.

Oyuncu kadrosuyla ilgili hata yapmak istemediklerini belirten Güneş, "Fikirlerimizi söyleyeceğiz. Ben dedim yanlış yapıldı, o haklıydı, bu haklıydı,
bunları doğru bulmuyorum. Çok kullanılıyor bu terimler. Cevap vermek de istemiyorum. Çünkü konuşarak yeni gündemler yaratmak doğru değil. Trabzonspor yeniden yapılanırken yarışmalı diye düşünüyorum. Yerli oyuncunun sayısının artmasından yanayım. Bunu bir kez daha söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Güneş, hazırlık maçlarında ve kamp sürecinde takımı yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Taraftarımız bu maça geldi, daha fazla da gelebilirlerdi. Gelmelerini de isteriz. Çünkü Avrupa'da çok taraftarı olan kulüplerin başında geliyoruz.
Onlara da bu borcumuzu sıcaklığımızla hissettireceğiz. Taraftarlara geldikleri için teşekkür ediyorum. Keşke bütün tribünler dolu olsaydı. Bu bir hazırlık maçıydı. İster istemez hazırlık maçının atmosferini bizler de, oyuncular da, seyirciler de beklenen seviyeye çıkaramıyor. Ama ben taraftarımıza bir kez daha teşekkür etmeliyim. Çünkü bize ne olursa olsun her zaman sahip çıkıyorlar."

Editör: TE Bilişim