Bursaspor`da Teknik Direktör Şenol Güneş`in isteğiyle defansa takviye yapmak için büyük uğraş veren ve bu doğrultuda geçtiğimiz sezon Kayseri Erciyesspor`da kiralık oynayan Granadalı stoper Pape Diakhate`yi sağlık kontrolünden geçirerek ön protokol imzalayan yeşil beyazlı yönetim, bu oyuncunun kulübüyle FIFA`lık olması nedeniyle transferi askıya aldı.

Renato Civelli`nin akıbetinin belli olmaması nedeniyle yabancı oyuncu kontenjanına takılan Bursaspor ibreyi bu kez yerli stoperlere döndürdü.

Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk`ün performansından memnun olan Şenol Hoca`nın sakatlıklar ve cezalı duruma düşülmesi halinde defansta sıkıntı yaşamamak adına stoper istemesiyle birlikte menajerlerin Trabzonspor`da huzursuz olan Mustafa Yumlu`yu Bursaspor`a önerdiği gelen haberler arasında. 27 yaşındaki stoperin bordo mavili kulüple 30 Haziran 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Yıllık ücretinde iyileştirme yapılmayan ve bu bölgeye alınan 2 yabancı stoperin arasında oynama ihtimalinin de zor olduğunu düşünen Mustafa Yumlu`nun eski Teknik Direktörü Şenol Güneş ile çalışmaya sıcak baktığı gelen haberler arasında.

Diakhate`nin bonservisini almak için FIFA`ya başvurması nedeniyle başının ağrımasını istemeyen yeşil beyazlı yönetimin bir kaç gün içerisinde stoper mevkii için girişimlere başlaması bekleniyor.

Kaynak: Bursa Olay Gazetesi