Takımının aldığı sonuçların sorumluğunu üzerine alan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularına, "Profesyonelliği tam anlamıyla benimseyip ona göre davranış sergilemeleri", camiaya ve yönetime ise, "gereksiz çekişmelerden kaçınılması" mesajı gönderdi.

"TOPARLANMALIYIZ"

Şenol Güneş, kulüp dergisindeki yazısında özeleştiri yaptı. Yazısında özellikle saha sonuçları bakımından beklemedikleri olumsuzluklar yaşadıklarını belirten Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Ligdeki kayıplarımızı telafi edebilme şansımız varken Avrupa'dan elenmemiz bizi fazlasıyla üzdü. Bu sonuçlar elbette kamuoyunda bir umutsuzluk havası oluşturdu. Ancak bunu en kısa zamanda aşmak zorundayız. Beklentiye cevap verememek bir baskı ve güvensizlik ortamı yaratsa da mazeret üretmeden en kısa zamanda toparlanmalıyız. Eğer saha sonuçları bakımından bir olumsuzluk söz konusuyla her zaman söylediğim gibi bunun tek sorumlusu benim."

OYUNCULARINA

Futbolcularından neler istediğini de sözlerine ekleyen Şenol Güneş, bu konuda şöyle konuştu:

"Oyuncularımızdan beklentimiz ise herkesin profesyonel anlayışı tam anlamıyla benimseyip ona göre davranışlar sergilemeleri. Sorunları kabul ederek yaşayamayız. bize düşen, çözümü üretecek modeller geliştirmek olmalı. Saha sonuçlarını olumsuz bir ortama dönüştürürsek, hem kulüp hem de kent anlamında ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırız. Sürekli spekülasyonlara fırsat tanımanın Trabzonspor'a hiçbir fayda getirmeyeceğini artık öğrenmek zorundayız. Eleştirinin medeni, öğretici ve yön gösterici olanına elbette saygı duyarız. Bunlardan sonuçlar çıkartırız. Ama farklı içerikte yapılan değerlendirmeleri kabul edemeyiz."

"YIKIP DÖKMEDEN"

Şenol Güneş, hiçbir dönemde suçu oyuncularına atmak gibi bir anlayış içinde olmadığını vurgularken de şöyle dedi:

"Bundan sonra da böyle bir anlayışım olmaz. Yıkıp dökmeden, tekrar onları kazanacak bir ortama geçmeliyiz. Futbol anlayışını geliştirmek kadar doğru fikirlerin aşılanması yönünde de gayretlerimiz olmalı. Kulüp ve camia anlamında tüm adımlarımızı belirleyeceğimiz ilkelerle prensipler doğrultusunda atmalıyız. Günü değil, geleceği kurtarmanın yolu ancak böyle aşılabilir."

"GEREKSİZ ÇEKİŞMELERE GİRMEYİN"

Yazısının son bölümünde camiaya da seslenen Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Sportif açıdan bakarsak, oyun anlayışımızdaki tempoyu ve hızı yukarı çekebildiğimiz oranda daha iyi sonuçlar alacağımıza eminiz. Her şeye rağmen bunu elimizdeki oyuncularla yapacağımız da unutulmamalı. Bu nedenle onlara sahip çıkmalı, sıcak bir ortamda huzurla sadece futbolu düşünmelerini sağlayacak katkıyı yapmalıyız. Bu takım sadece içinde olanların değil tüm Trabzonsporlular'ın takımıdır. Geçmişte ve bugün emek verenlerin hepsi değerlidir. O nedenle gereksiz çekişmelerle ortak değerimizi zedelemeyelim."