Kulübün tüzük değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere Ziyabey Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Özbak, teknik direktör Şenol Güneş'in yaptığı açıklamanın ardından görevini bırakacağı yönündeki iddiaları cevapladı. 

Şenol Güneş'i kulübün ve camianın çok iyitanıdığını belirten Özbak, şunları söyledi: 
''Şenol Güneş bir yorgunluk belirtisi olduğunu ifade ediyor ama 'ben yokum' şeklinde kesin bir şey demiyor. Şenol Güneş'i bu kulüp çok iyi tanır. Şenol Güneş hem futbolculuğunda hem de antrenörlüğünde bana göre çok duyarlı olmasından dolayı ona kazandırmış olduğu bir titizlik var. Olaylara kuşkucu yaklaşım gösterir. Yorgunluk ve yılgınlık da yoktur diyemezsin. Bir süreç yaşadı. Şenol Güneş benim bildiğim kadarıyla devam edecektir. İstanbul'da yine başkan ve asbaşkanımızla birlikte üçlü bir görüşme yapacaklar.'' 

Trabzonspor'a marka değeri veren sayılı teknik direktörlerin olduğunu vurgulayan Özbak, ''İş yapan mutlak hata da yapacaktır. Hata insanlara ait bir unsurdur. Trabzonspor'u 38 yıldır birinci ligde bir sürü hoca çalıştırmış. Ama bunların üçünün dışında marka değerine bir şey katan yok. İstediğiniz kadar Şenol Güneş'i, Ahmet Suat Özyacı'yı ve Özkan Sümer'i eleştirin. Bunlar bu kulübe marka değeri katmışlardır'' diye konuştu. 

-Tüzük değişikliği çalışmaları- 
Divan başkanlık kurulunun öncülüğünde yapılan çalışmalarla, 2008 yılındaki tüzük taslağını zenginleştirmek istediklerini ifade eden Özbak, taslakla ilgili 26 Mayıs'ta yapılacak divan genel kurul toplantısında üyelerin düşünce ve görüşlerine başvurulacağını vurguladı. 

Hem divan üyelerinin hem de Trabzonsporluların bu toplantıya katkısının önemli olacağına işaret eden Özbak, ''Bu süreci bugünden başlatılarak 15 Haziran tarihine kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Hazırlanan tüzük taslağı Trabzonspor resmi sitesinde üyelerimizin bilgisine sunulacaktır. Sonrası tabi ki yönetim kurulumuzun sorumluluğunda olacaktır'' ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim