Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor’un, Almanya’nın Krefeld kentinde KFC Uerdingen ile yaptığı hazırlık maçında 1-1 berabere kaldığı anımsatıldı.

Açıklamada, Teknik Direktör Şenol Güneş’in karşılaşma sonrası dile getirdiği görüşlerine de yer verildi. Güneş, müsabakada tüm oyuncularına şans vermeye çalıştığını belirterek, hazırlık maçlarında skorun önemli olmadığını söyledi.

Maçta performans olarak geride olduklarını ifade eden Güneş, "Futbol kalitemizin altında bir oyun oldu ama hazırlık maçı olarak eksiklerimizi görmek açısından önemliydi. Daha üst seviyede, bireysel olarak daha iyi işler yapmamız gereken bir maçtı bunları yapamadık. Dolayısıyla bir hazırlık maçında sıkıntı yaratmadan yani sakatlık olmadan maçı bitirdik" dedi.

Şenol Güneş, 4 hazırlık maçında oyuncuların genel durumlarını göreceklerini dile getirerek, "Hazır olan oyunculara daha fazla yük bindirerek ilk bölümü geçirmek istiyoruz. Dolayısıyla bu bölümde ekip değişikliklerini sık yapacağız ki herhangi bir sakatlanma olmasın. Oyuncularımıza fazla yüklenmeyeceğiz. Bütün oyuncuları sahada görmek istiyorum. Takımdaki oyuncu kadrosunun yeteri kalitede oynadığını söylemek şu an için doğru değil" görüşünü ifade etti.

Oyuncularının performanslarını değerlendirmek için henüz erken olduğunu vurgulayan Güneş, yabancı oyuncuların durumuyla ilgili,10 yabancı oyuncuları olduğunu, daha da alma hakları bulunduğunu anlatarak, futbolcuları durumlarına göre değerlendireceklerini söyledi.

Ayrıca Teknik Direktör Şenol Güneş KFC Uerdingen maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Müsabakada tüm oyuncularına şans vermeye çalıştığını belirten Güneş şöyle konuştu: "Hazırlık maçlarında skor önemli değildir. İlk maç olması nedeniyle performans olarak hala gerideyiz. İlk yarıda zaman zaman güzel hareketler oldu ama sürekliliği yoktu. Bütün oyuncuları maç boyunca oynatmayınca da akıcılık olmadı. Futbol kalitemizin altında bir oyun oldu ama hazırlık maçı olarak eksiklerimizi görmek açısından önemliydi. Daha üst seviyede, bireysel olarak daha iyi işler yapmamız gereken bir maçtı bunları yapamadık. Dolayısıyla bir hazırlık maçında sıkıntı yaratmadan yani sakatlık olmadan maçı bitirdik. Volkan'ın sadece adalesinde gerginlik vardı, onun dışında bir şey yok. Her oyuncuya şans verdik. Sapara, Colman ve Aykut'u bu maçta bir risk olmaması için oynatmadık. Yapacağımız dört maçta oyuncularımızın genel durumlarını görüp hazır olan oyunculara daha fazla yük bindirerek ilk bölümü geçirmek istiyoruz. Dolayısıyla bu bölümde ekip değişikliklerini sık yapacağız ki herhangi bir sakatlanma olmasın. Oyuncularımıza fazla yüklenmeyeceğiz. Bütün oyuncuları sahada görmek istiyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel maçlar seyrettiririz”.

Gelen bir soru üzerine Vittek'in performansını da değerlendiren Güneş, golcü oyuncunun akılcı oynadığını ve topa vuruşunun iyi olduğunu ifade ederek, “Genel olarak bir yavaşlığı oldu ancak uzun süre idman yüklemesinin ardından hazırlık maçı oynaması kendisi için sıkıntıya neden olabiliyor” dedi.

Tecrübeli teknik adam maçın seyircisiz oynanmasıyla ilgili olarak ise şu yorumu yaptı: "Geçen sene burada oynadığımız maçlarda seyirciyle ilgili bir sıkıntı yaşanmamıştı. Taraftar yasağına fazla takılmadan hazırlık maçlarımızı oynayacağız. Daha önce yapılan anlaşmalar gereği buraya geldik. Seyircinin olmaması hazırlık maçının havasını olumsuz etkiliyor”.

Güneş, oyuncularının performanslarını değerlendirmek için henüz erken olduğunuda  ifade ederek, “Oyuncularla ilgili kanaatim şudur desem veya oyuncular hazırdır desem doğru değil. Hazır değiller çünkü daha hazırlık döneminin başındayız. Eksiklik olarak bugünkü oyundaki aksaklık ve hataları görmek istemiyorum. Onların üzerinde çalışacağız. Bu bir süreçtir. Şu anda geçen seneki oyunlarının çok altında görüntü sergileyeler de var. Onları da yetersiz görüp atarsak elimizde oyuncu tutamayız. Öyle bakmak doğru değil. Şu anda yaptığımız çalışmanın karşılığında neredeyiz ona bakıyoruz. Bu tip hazırlık maçlarının da amacı o zaten. Kazanmaktan çok, iyi oynadık mı oynamadık mı ona bakmak lazım. Çok iyi oynamadığımızı söyleyebilirim çünkü zaten hazır değiliz. Takımdaki oyuncu kadrosunun yeteri kalitede oynadığını söylemek şu an için doğru değil” diye konuştu.

Yabancı oyuncuların durumuyla ilgili bir soru üzerine Güneş, 10 yabancı oyuncuları olduğunu daha da alma hakları bulunduğunu ancak fazlalık bulunduğunu belirterek, futbolcuları durumlarına göre değerlendireceklerini açıkladı.



Editör: TE Bilişim