Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, "Göreve geldiğimizde oyuncularımıza yaklaşık bir yıllık ödemeleri yapılmamıştı. Şimdi ise birçok kulübün yapamadığını yapıyor ve oyuncularımıza vecibelerimizi zamanında yerine getiriyoruz" dedi.
 
Üstünsalih, yaptığı açıklamada, oyunculara ödemelerin zamanında yapıldığını, takım içinde huzursuzluk yaratmak için bazı iç ve dış güçlerin çaba gösterdiğini ancak bunların kendilerini doğru bildikleri yoldan alı koyamayacağını söyledi.
 
Son günlerde bordo-mavili kulübün maddi sıkıntı içinde olduğuna ilişkin haberler yapıldığını dile getiren Üstünsalih, şöyle devam etti:
 
"Bu bağlamda oyuncuların hedef alınarak Trabzonspor yıpratılmaya çalışılmaktadır. Sayın başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve bizler göreve geldiğimizde oyuncularımıza yaklaşık bir yıllık ödemeleri yapılmamıştı. Şimdi ise birçok kulübün yapamadığını yapıyor ve oyuncularımıza vecibelerimizi zamanında yerine getiriyoruz. Sıralamada iyi yerlere geldiğimiz ve kulübümüzü borç batağından biraz olsun kurtardığımız böyle bir zamanda yapılan bu ve benzeri yorumların kulübümüze ve oyuncularımıza ciddi zarar verdiği aşikardır. Gerçekle çok uzak olan bu yorumlar neticesinde hedeflenen, sözüm ona, oyuncularımızın ödemeler geciktiği için performans göstermedikleri ve takım içinde huzursuzluk yaşandığı algısını oluşturmaktır. Bizler yönetim kurulu olarak mümkün olan en kısa zamanda futbol ailesine ödemelerimizi yapıyoruz. Borsaya açık bir şirket olarak bu ödemeler tüm şeffaflığı ile takip edilebilir bir durumdadır."
 
Yönetim olarak yerli-yabancı futbolcu ayrımı yapmadıklarını ve tüm oyuncuların kendileri için değerli olduğunu kaydeden Üstünsalih, "Trabzonspor formasını giyen tüm oyuncular bizim için değerlidir. Yerli ve yabancı ayrımı gözetmeksizin, bizler, başta Sayın Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri, her oyuncuya eşit mesafededir" diye konuştu.
 
Üstünsalih, Cumartesi deplasmanda oynayacakları Elazığspor maçı öncesi, iki kulüp arasında suni gerginlik yaratılmaya çalışıldığı belirterek, "Trabzonspor ve Elazığspor kulüpleri ezelden beri dost iki kulüptür. İki şehrin ülke coğrafyası için verdikleri çaba ortadır. Oluşturulmaya çalışılan bu gerginlik ortamının kimseye faydası yoktur. Elazığ deplasmanında centilmence karşılanacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. İki kulüp ve iki şehir arasındaki bu ebedi dostluğu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadelerini kullandı.