Halilhodzic, bordo-mavililerde daha önce futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimlerin ligde çalıştırdığı takımları karşısında galibiyet yaşayamadı. Halilhodzic yönetimindeki Fırtına, bu sezon ilk olarak kulübün efsanelerinden Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor ile hazırlık maçı oynadı ve maç 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor, daha sonra ligin 4. haftasında, daha önce bordomavili takım formasıyla gol krallığı yaşayan Şota'nın takımı Kasımpaşa ile Avni Aker Stadı'nda 1-1 berabere kaldı. 

EN FARKLI YENİLGİSİ
Bordo-mavililer, ligin 5'inci haftasında başkan İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından görevine son verilen Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'un karşısına çıktı. Karadeniz ekibi, deplasmanda oynanılan bu karşılaşmadan 3-0 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılarak bu sezonki en farklı yenilgisini aldı. Böylece galibiyet elde edilemedi.

KÖTÜ SERİ BİTECEK
Trabzon yarın geçen sezon görevden ayrılan Mustafa Akçay'ın takımı Akhisar ile deplasmanda çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Bordo-mavili takımda daha önce görev almış isimlerin çalıştırdığı takımları karşısında galibiyet yaşayamayan Halilhodzic, bu kez sahadan galibiyetle ayrılarak bir ilki başarmaya çalışacak.