Kötü bir sezon geçirdiklerini belirten Serkan, şunları söyledi: “Fenerbahçe maçı bizim için artık kötü gidişe ‘dur’ deme zamanı. Takım olarak, arkadaşlık olarak galip geldiğimiz takdirde çok şey kazanacağımız bir maç. Bulunduğumuz konum Trabzonspor ve taraftar olarak hak etmediğimiz bir pozisyon. Herkesten özür diliyoruz. İnşallah en kısa zamanda yerimizi düzelteceğiz.”
 
Fenerbahçe maçı öncesinde taraftarlara da çağrıda bulunan Serkan, “Bizi gerçekten desteklemelerini istiyoruz. Yaşanmış olaylar var. Geçmişte kaybettiğimiz maç var. Nasıl kaybettiğimiz ortada. Taraftarların kötü şekilde tezahürat yapmalarını istemiyorum. Gerçekten bu tür davranışlardan Trabzonspor zarar görüyor. Seyircilerimizden sakin olmalarını ve bize maç sonuna kadar destek vermelerini istiyoruz. Futbolda iyi ve kötü günleriniz olabilir. Taraftarlarımızın bize her iki durumda da destek olmasını bekliyoruz. İnşallah bu maçtan itibaren hem güzel futbol oynayarak hem kazanarak iyi bir çıkış yakalayacağız. Onlar da bize destek verirse bu coşkumuzu sahaya yansıtarak iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
 
Teknik Direktör Tolunay Kafkas’ın, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle oyunun durmasının takımın konsantrasyonunu etkiledi yönündeki açıklamasını da değerlendiren  Serkan, şöyle devam etti: “Tüm futbolcular olarak Tolunay hocanın sözlerine katılıyoruz. Çünkü oyun o kadar çok duruyor ki konsantrasyonunuzu kaybedebiliyorsunuz ve bir anlık dalgınlığınızda gol yiyebiliyorsunuz. Biz bunu geçen sene yaşadık. Tabii ki her şey bizim suçumuz, çünkü sahada oynayan biziz. Ama taraftarın da sadece bize destek vermesini istiyoruz. Hiçbir şekilde provakasyona gelmelerini istemiyoruz. Çünkü futbolcular ve camia adına çok önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. Sahada elimizden geleni yapacağız. Merak etmesinler.”
 
Sağbek oyuncusu olarak Gaziantep maçında görev aldığı ön libero ve orta sahada başarılı bir maç çıkardığının hatırlatılması üzerine Serkan şunları söyledi: “Bu sene bir maç orta sahada oynadım. Takım halinde iyi koşup iyi mücadele ettiğiniz zaman herkesin iyi katkı verebileceğini düşünüyorum. Futbol takım oyunu. İyi mücadele etmediğiniz ve koşmadığınız sürece kazanamazsınız. Takım halinde mücadele eder iyi koşarsak herkes  gibi benim de iyi oynayacağımı düşünüyorum.”
 
Hakemlerin Trabzonspor aleyhine kararlar verdiği yönündeki yorumları da değerlendiren Serkan Balcı, “Bu tür yorumlara zaman zaman katılabilirim ama öncelikle mücadele gücümüzü artırmamız lazım. Sahada her şeyi yaptıktan sonra hakemleri konuşmamız lazım diye düşünüyorum. Çünkü bulunduğumuz konum itibarıyla canımız acıyor ve artık bir şeyler yapmak istiyoruz. Gerçekten çok üzülüyoruz. Fenerbahçe maçıyla iyi çıkış yaparız inşallah. Ondan sonra da hakemler eğer hatalı karar veriyorsa ona göre konuşuruz” ifadesini kullandı.
 
Serkan sezon sonunda kontratının biteceğinin hatırlatılması üzerine de, “Bunun için çok erken. Trabzonspor’u bulunduğu konumdan çıkaralım sonra onlar konuşulur zaten” dedi.



Editör: TE Bilişim