Rıdvan Dilmen, Sabah Gazetesine Trabzonspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili değerlendirmede bulundu, Onur'u savundu..

İŞTE O ROPÖRTAJIN BAZI BÖLÜMLERİ: 

Fenerbahçe'de Caner ve Meireles sakat, Trabzonspor'da da Cardozo, Bosingwa, Mustafa gibi isimler yok. Bu kadar eksikle nasıl bir Trabzonspor-F.Bahçe maçı izleriz?

Trabzonspor'un eksikleri, Fenerbahçe'ye göre daha önemli... Halilhodzic 'Bosingwa ve Cardozo oynayamayacak' diye açıkladı. İki gün önce de Mustafa Yumlu'nun 2 ay oynamayacağı açıklandı. 3 tane alternatifleri ile aralarında büyük fark olan oyuncu yok. Mustafa Yumlu; sert, yüksek toplarda çok iyi, uzun yıllardır Trabzon'da oynuyor. Bosingwa da geçen yıl gelen oyuncular arasında en iyi olandı. Trabzonspor, yeni bir takım olduğu için de ciddi bir organizasyon ve yaratıcılık eksikliği var. Fenerbahçe ligin iki beki aynı anda kullanan tek takımı. Caner, tedbir alınan bir oyuncu. Yerine Hasan Ali ya da Kadlec'in oynayacağı düşünülürse ofansif yönde, tek taraflı bir sağ taraf gözüküyor. Meireles'in oynamaması sporcu sağlığı açısından üzücü ama İsmail Kartal'ın 11 için rahat hareket etmesini sağladı. 5 yabancı sınırı nedeniyle zaten oynatamayacaktı. Diego oynayacağına, savunmanın göbeğinde de Alves olacağına göre Fenerbahçe'nin orta sahası Mehmet Topal, Emre ve Diego Ribas gibi gözüküyor. Trabzonspor taraftarı sadece takımı ile uğraşır, oyun çok sık durmazsa, iyi ve bol pozisyonlu bir maç bekliyorum. Eksiklerde teraziye vuracak olursak Trabzonspor'un durumu daha ciddi.

Milli Takım, İzlanda'ya 3-0 gibi farklı bir skorla yenildi. Hatalarımız neydi?

Maçtaydım ve çarşamba sabahından bu dakikaya kadar radyo, televizyon, gazete hepsini takip ediyorum ve çok üzülüyorum. 1- Teknik Direktör Fatih Terim bu maçta formsuzdu. 2- Oyuncular kalecisinden hücumcusuna kadar kötüydü, savaşmadılar. Bu bir eleştiridir. Ama bayağı bir beklemişler Terim'in takımı 3 yesin diye. Bayağı beklemişler Onur kötü günde olsun diye. Bayağı beklemişler Selçuk'tan, Emre'den bir şey olmaz diye. Yetmemiş bundan sonraki müsabakalarda güvenleri kaybolsun diye davranıyorlar ona da çok üzülüyorum. Evet Onur, gününde değildi. Caner, beklentilerin altında kaldı. Burak iyi oynamadı. Teknik direktör de başarılı değildi. Ama 77 milyonluk nüfusta 30 milli takım oyuncusu var. Önce saygı... Bu milli takımın teknik direktörü Türkiye'de Avrupa'da çok ciddi başarılar elde etmiş, bizleri gururlandırmış bir insan ve bu takımı da istenilen yere götürecektir. Herkes Türkiye'de mali müşavir olmuş. Yok o bu kadar Euro alıyor. Kime ne? 77 milyondaki 30 kişinin futboldan kazandığı para helali hoş olsun. Allah daha da çok versin.
Editör: TE Bilişim