Fanatik Fenerbahçeliliği ile bilinen Rıdvan Dilmen, hayret ki ne hayret bugün ki köşe yazısında Trabzonspor'u övdü.. İşte Rıdvan'ın bugün Fotomaç Gazetesinde çıkan köşe yazısı...

Teknik adamlar değiştiği zaman takımlar yüzde 80 iyi sonuç alıyorlar. Ancak Ersun Yanal dün farkını hissettirdi Teknik ve taktik olarak Trabzon'u üst seviyeye çıkardı. G.Saray ise dağınık oynayarak yenilgiye çanak tuttu 
Teknik adamlar değiştiği zaman takımlar, çıktıkları ilk maçlarda yüzde 80 iyi sonuç alırlar. Trabzonspor, ligde şu ana kadar deplasmanda en iyi futbol oynayan takım oldu. Balıkesir deplasmanında bile hiçbir takım böyle rahat kazanamadı.
Bir haftada fizik gücünüz değişmez, taktik zaten 4-2-3-
1'di, yine aynıydı ama Ersun Yanal felsefe olarak takımı değiştirmiş.
Oyuncularına bu deplasmana galibiyet için gittiklerinin düşüncesini yerleştirmiş.
Trabzonspor kalecisini 75 dakika boyunca, Galatasaray'ın cılız pozisyonları dışında göremedik.
Yüksek bir motivasyon kadar takımın şartlanmışlığı da var. Asla maçı bırakmadılar. Maç 1-0 olmuş, hala yedi tane Trabzonsporlu oyuncu G.Saray defansında. Ersun Yanal oyuncularına güveni vermiş. Ben hiçbir büyük takımın 1-0 galip durumdayken, bu denli baskıya devam ettiğini görmemiştim. Dönen topları hep Trabzonspor aldı.
Yekta'nın elinden dönen top da onlarda kaldı, bu yüzden hakemi de onlar kurtardı. Trabzonspor'u kutlarım...
Ligimizin haline bak, Galatasaray'ın -2 averajı var. Rakiplere fazlasıyla pozisyon veriyorlar. Saha dışı faktörler her zaman saha içine yansır. Gollerden sonra taraftar tepkisinden dolayı topu almak istemeyen oyuncular da vardı.
Oyun olarak ağırsıklet boksörüyle hafifsıklet boksörü maç yaptı.
Bana kimse bir şey anlatmasın.
Sneijder'in oyuna girerkenki halinden kesmiş oldukları anlaşılıyor.
Muhtemelen biz seninle çalışmak istemiyoruz demişler.
Trabzonspor belki de sezonun en kritik üç puanını aldı. Bu galibiyet 
taraftarı da ateşleyecektir...

Sneijder yolcu olacak gibi...
Sneijder şu G.Saray'da skor yapabilecek en önemli adam. Sneijder'i kadroya almayan bir teknik adam, teknik adam değildir. Bu yüzden ben bunun teknik bir karar olduğunu düşünmüyorum.
Sabri'yi oynat diyenler, Sneijder'i de oynatma diyor.
Muhtemelen küçülmek istiyoruz ama bu sırada şampiyonluğu kaybetmek de istemiyoruz diyorlar. Bana kalırsa G.Saray maliyetiyle futbol takımını küçültme kararı aldı ve Sneijder ile yollarını ayırmaya çalışıyor. Sneijder oynasa da kaybedebilirsin ama oynamamasının anlamı yok. G.Saray yönetimi bu konuyu daha açık ve şeffaf konuşabilmeli.
Editör: TE Bilişim