Trabzon Belediyesi, Trabzonspor'un eski futbolcularından Serdar Bali ve bazı vatandaşların 2012 yılının Aralık ayında kente "şike anıtı" dikilmesi yönündeki başvuru üzerine düzenlediği ulusal projenin sonuçları bekleniyor .
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "şike" davasıyla ilgili Yargıtay'ın karar verdiğini belirterek, "Böylece hukuk yollarının tamamı sonuçlanmış ve Türk toplumunun önüne arz edilmiştir" dedi.
Gümrükçüoğlu, vicdani kanaatin Trabzonspor'un 2010-2011 sezonun şampiyonu olduğunu kabullendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Hiçbir zaman bu konuda herhangi bir kulübümüzün mağduriyete uğramasının taraftarı olmadık. Trabzon'un vefakar, mert, yürekli insanları hak hukuk ve adelet istedi. 'Hukukun üstünlüğü her sahada olması gerektiği gibi futbol ve sporda da olmalı', dedi. Tüm Trabzonlular, Trabzonsporlular her yerde bu hakkımızı dile getirdik. Futbolda hakkın ve adaletin yanında olan tüm futbolseverlerler birlikte haraket ettik. Bu çerçevede hukuki yolların tüketilmesi sonucunda hiçbir kulübümüze hiçbir şekilde zarar gelmemesini istememekle birlikte artık Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF') son gelişmeyle Trabzonspor'un hakkının verilmesini, 2010-2011 sezonun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu tescil etmesini bekliyoruz."
Burada yanlış adım atılmaması gerektiğini, kararın tüm Türkiye'deki futbol severlerinin vicdanının sesi olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Eğer bu adaletsizlik sürdürülmeye çalışılırsa mahşere kadar bu hakkı hukuku haykıracağız. Trabzon'un vefakar, cefakar ve mert, yürekli insanları o zaman şike anıtı diye ismini koyduğumuz anıtı, Türkiye'deki futbolseverlerin üzüntüsünü simgeleyecek şekilde dikeceğiz" diye konuştu.
Gümrükçüoğlu, şike anıtı ile ilgili olarak ulusal proje yarışması düzenlediklerini, proje için son başvuru tarihinin 12 Mart, ödül töreninin ise 21 Mart olduğunu belirtti. Yarışmada birinci olana 25, ikinciye 20 ve üçüncüye ise 15, mansiyon almaya hak kazanan 3 kişi ise 10'ar bin lira ödül verilecek. Trabzonspor'un eski futbolcularından Serdar Bali ve bazı taraftarlar, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını temsilen bir anıt dikilmesi için Trabzon Belediyesine başvuruda bulunmuştu. Başvurunun ardından konuyu görüşen Trabzon Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, anıtın yapımı için onay vermişti.
 Kuruldan tavsiye olarak çıkan bu karar Trabzon Belediye Meclisi gündemine gelerek, anıt ile ilgili proje yarışması düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.
Editör: TE Bilişim