Trabzonspor’un başvurusu ile Fenerbahçe hakkında UEFA yeniden Disiplin Soruşturması başlatırken bu olayla ilgili ilginç bir bilgiler de gelmeye devam ediyor. 

Trabzonspor’un bu hamlesini öğrenen Fenerbahçeli yöneticilerin UEFA’ya giderek burada özel görüşme yaptıkları öğrenildi. UEFA, yetkililerine CAS’ın kararının ardından İsviçre Federal Mahkemesine gitme tehdidinde bulunan Fenerbahçeli yöneticiler umduklarını bulamadı. Hatta Fenerbahçeli yöneticilerin Avrupa Parlamentosuna da başvurup UEFA ile ilgili kınama kararı çıkartmaya çalıştığı ancak bunun da işe yaramadığı ifade edildi. 

Sporx’in haberine göre, Geçtiğimiz hafta yaşanan 'karşılıklı hamleler'in ilk adımı 1 ay önce atıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Hukuktan Sorumlu Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre, CAS gerekçeli kararı ellerine ulaşır ulaşmaz İsviçre'ye uçtular.

Burada daha önce ayarlanan randevuda aralarında Gianni Infantino'nun da bulunduğu UEFA yetkilileriyle bir araya geldiler. Yıldırım ve Aytöre, kendilerine verilen 1 yıllık yalan beyan cezasının CAS tarafından yanlış bulunduğunu iddia edip "Bizi Avrupa'ya alın, Federal Mahkeme'ye gitmeyelim" teklifini ortaya koydular.

UEFA: DOSYA BİZİM AÇIMIZDAN KAPANDI

Tavrı bir hayli net olan UEFA, "Tüm hukuki haklarınızı kullanabilirsiniz" diyerek F.Bahçeli yöneticilere, Federal Mahkeme'ye gidebileceklerini söyledi. Görüşme sonunda ise UEFA yetkilileri "Bizim açımızdan dosya kapandı.Ancak ülkenizden başka talepler geliyor. Bunları önümüzdeki günlerde değerlendirmeye alacağız" diyerek bir anlamda aba altından sopa gösterdiler. Fenerbahçe 26 Mayıs Pazartesi günü, İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuru dilekçesini sundu.

VE DÜĞMEYE BASILDI!

İşte bu adıma UEFA sessiz kalmadı. 28 Mayıs'ta Trabzonspor'un dilekçesinin değerlendirilmesi için Disiplin Kurulu'na gönderildiği açıklandı. TFF'den savunma istendi. Yani UEFA, F.Bahçe'nin Federal Mahkeme kozuna karşılık, 'yerel lig' kozunu ortaya attı.

F.Bahçe, Avrupa Parlamentosu'na başvurup UEFA ile ilgili kınama kararı çıkartmaya çalıştı ancak girişim olumsuz sonuçlandı.