TFF Olağan Mali Genel Kurulu'na Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu damga vurdu. Hacıosmanoğlu, konuşmasına, "Gazze'de dünyanın gözü önünde çocukları dahi katleden gözü dönmüş insan müsveddelerine lanet yağdırıyorum" diyerek başladı. Sakin bir kongre geçirdiklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Her şey sütliman. Yaklaşık bir sene önce burada yine mali genel kurulda konuşmuş ve Türk futbolunun ahlak ve adalete ihtiyacı olduğunu söylemiştim. Bu düzen değişmeli demiştim. Geçen süre içinde hiçbir şey değişmedi" dedi. 

Haklarımız yeniyor 
"Sessiz duruyoruz, yarın maçlar başladığında bağırmaya başlayacağız çünkü adaletsizlikler aynen devam edecek" ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: "Türk futbolu adaletli yönetilmeli, yönetilmiyor. Hep Anadolu takımlarının hakları yeniyor. Çalan düdükler ve kalkan yanlış bayraklarla haklarınız yeniyor. Bunu değiştirmenin zamanı geldi. Türk futbolunu adil yönetecek yönetim kurullarının oluşumunda adil dağılım olmalı. 18 takım Anadolu'ya nasıl yayılıyorsa, yönetim ve kurullarına da bunu yaymak lazım. Kararlar çıkarken, 'neden hep aleyhimize karar çıkıyor?' diyebilmeliyiz. Bugün böyle bir federasyon ve yönetim yok." 

Simsarlar ortalıkta 
Eleştirilerine devam eden Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "TFF Başkan Vekili, UEFA'daki toplantının çıkışında 'takımlar ceza almayacak, sevinçliyiz' diye açıklama yaptı. Ben de 'Biz başka ülkenin takımı mıyız? Kim suç işlediyse, cezasını almalı' dedim. Sayın Başbakanımız'ın ismini kullanarak, onun yakınında, uzağında olan simsarlardan çok var. Başbakanımız, bana, bu işlerin içinde olmadığını söyledi. Kimse bu tarzda baskı yapmaya kalkmasın. Buna maruz kalan ve Başbakanımız'a ulaşamayan varsa bana iletsin, ben ulaşırım." 

Destekliyoruz 
TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, bizi Başbakan'a şikayet ediyor. Türk futbolunun patronu tarafsız olmak zorundadır. Emeği çalınana saygı duymuyorsunuz. 'Hiçbir takımımız ceza almayacak' dediniz. Takımlarımızın ceza alması bizi memnun etmiyor. Yarın Türk futbolu ceza aldığı zaman ne yapacaksınız?

Yarınki tehlikeden haberiniz var mı?
"TFF Başkanı Yıldırım Demirören de, "Başbakanımıza herkes ulaşabilir. Kulüp başkanları da ulaşır, bekçi de ulaşır. Beyefendi böyle bir adamdır. Sonuna kadar arkasındayız. Onu destekliyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim