Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Fenerbahçe'nin avukatlığını yapmaya devam ediyor.  Tapeler'de ortaya çıkan ses kayıtları ve hapiste yattığı süreleri hesaba katamayan Otyakmaz, kendisini temize çıkarmak için Fenerbahçe'nin arkasına sığınırken Trabzon halkına seslenme cüretide gösterdi. 

Otyakmaz, "Trabzonlu dostlar, biz Fenerbahçe maçında elimizden gelen en iyi kadroyla topumuzu oynadık. Biz kimseye maç vermedik. Sivasspor bizim onurumuzdur, namusumuzdur. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz" dedi. Ancak ona hangi Trabzonlunun inandığı ise merak konusu oldu.

Otyakmaz, kentte yayın yapan 3 yerel televizyonun ortak yayınında yaptığı açıklamada, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile arasında geçen tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son olayda Hacıosmanoğlu'nun Kulüpler Birliği toplantısında, kendi üslubuyla bazı konuşmalar yaptığını ve bunların kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Otyakmaz, "Bu toplantıdaki çıkışları sonrası Hacıosmanoğlu'na o süreçle ilgili bilmedikleri şeyler olduğunu söyledim" diye konuştu.

dedi. Buradaki karşılaşmayı oynayıp gittiler. Bu konuyu kapattılar. Daha sonra yönetimi de bıraktılar. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kucağına bu bombayı bıraktılar. Çekip gittiler" dedi.

'BENİ ARAYIP TEBRİK ETTİ'
İbrahim Hacıosmanoğlu'na katıldığı ilk Kulüpler Birliği toplantısına takındığı üsluptan vazgeçmesi gerektiğini söylediğini belirten Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz şöyle devam etti: "Dinime küfreden benden Müslüman olsa. Bu konuşmalar ortaya konuşuluyor. Ben de bu ortaya konuşulan konuşmalardan rahatsız olduğumu, bu anlatıklarımı yaşadığımızı kendisine söyledim. Ona rağmen ikinci toplantıda tekrar aynı üslup, aynı kabalıkla konuşunca bende buna tepki vermek zorunda kaldım. Bana açıkla dedi. Ben sana açıkladım. Sen biliyorsun benim ne dediğimi. O kadar temiz dürüst adamsan buyur sen kendin açıkla. Mecnun başkan da bana böyle böyle dedi de. Ben bunu açıklamam, bana ne benim üzerime vazife değil. Ben ispiyoncu değilim. Ben kendime göre bir adamım. Şimdi bunları gelip orada bana söyler ise bundan rahatsız olurum. Çünkü o toplantıda sadece kulüp başkanları yok. Bankacılar var. Avukatlar var. Herkesin içinde gelip bir kulübe bu kadar ileri geri konuşunca aynı dosyanın içinde bizim de ismimiz var. Herkesin gözü bana doğru dönüyor. Ben de bu tepkiyi vermek zorunda kaldım. Ben kendisini uyardım lütfen bu tip cümleler kullanma kullandığı cümleler bütün Türkiye'yi irite etti. Belki kendi taraftarları bile rahatsız oluyordur. O üslup ile bu işin mücadelesini vermesinden. Bu rahatsız edici olduğu için ben ona cevap vermek durumda kaldım.

Kendisi de neler olduğunu gayeti iyi biliyor. Sesini kessin otursun, 'yarabbi şükür' desin 'biz bu işten çok iyi yırttık'. Bıraksınlar bu işleri. Fenerbahçe maçı 4-3 bitmiş maçtan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu beni aradın 'Karabük'ten dönüyorum. Üzgünüm seni takdir ediyorum, oynadığınız futbolu takdir ediyorum ama elinizden gelen buydu' diyen adam. Neticede beni takdir etmiş bir insansın. Kendi takımları iki defa maç yapmış ikisinde de yenilmiş. Herkesi yenmişler, ligin 15'incisiyiz ligin son haftası Konya maçında as kadromuz oynamadı. Yabancı futbolcularımıza izin vermedik. Takımı diri tutmuşuz. Rıza hoca gibi dürüst bir insan takımın başında. Aslanlar gibi çıkıp oynadılar. Elimizden geleni yaptık. Fenerbahçe'ye kendileri 3 gol atmış mı o sezon. Biz burada neticede 3 gol atmışız. İnsanlar orada kalp krizi geçiriyordu. Biz bunlara rağmen bir takım oyunların kurbanı olduk."

'O İSİMLERİ ARTIK BİLİYORUM'
Trabzonsporluların da neler yaptıklarını bilmelerine rağmen hala kendilerinin olduğu ortamda bazı söylemlerde bulunmalarının rahatsız edici olduğunu ifade eden Otyakmaz şöyle konuştu: "Geliyorsunuz orada lafın nereye gittiğini bilmeden konuşuyorsunuz. Mecburen tepki vermek zorunda kalıyoruz. Ama yarın bir gün bu konular tekrar gündeme gelir. Tekrar ifadeler alınırsa bende bildiğimi söyleyeceğim. Çünkü önce isim bilmiyordum. O ifadeleri verirken bazı isimleri bilmiyordum. Şimdi o isimleri biliyorum. Böyle bir tahkikat olur ise bildiklerimin hepsini anlatacağımı Yıldırım Demirören'e herkesin içinde söyledim. Çünkü artık bıktım. Maça gidiyoruz. Doğru düzgün tezahürat yapamayan taraftar şike besteleri yapmış bize. Ayıptır, Allah'tan korkun.

Ben Hacıosmanoğlu'na çok samimi yaklaştım. Kendisine dedim ki, 'Böyle böyle oldu. Bunları bilerek bir şeyler söyle, sen biliyorsun'. Ben ne dedim çık 'Mecnun başkanda böyle böyle bir şeyler diyor' de. Şimdi orada beni tekrar sıkıntıya sokacak ve rahatsız edecek cümleler kullanırsan ben cevap vermek zorunda kalırım. Ben onu dostum gözüyle görüyorum. Daha dikkatli olmasını istiyorum. Kendisi, kendi iç politikalarının kaygısıyla fazla lafın önünü arkasını düşünmeden konuşur ise böyle bir cevap alır. Bana bir adım atar ise ben iki adım atarım. Bir adım geri gider ise ben iki adım geri giderim. Ben onu uyardım."
Editör: TE Bilişim