Trabzonspor'un deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 yendiği maçın ardından Beyaz TV'de açıklamada bulunan Sinan Engin, Ersun Yanal hakkında konuştu.Trabzonspor'un deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 yendiği maçın ardından Beyaz TV'de açıklamada bulunan Sinan Engin, Ersun Yanal hakkında konuştu.

Trabzonspor'da Vahid Halilhodzic'in ayrılığından sonra göreve gelen Ersun Yanal, ilk maçında Galatasaray deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı.

Yorumcu Sinan Engin, "Ersun Yanal bana göre Türkiye'nin Mourinho'su. Oynattığı futbolla ve yaptığı etkiyle bunu yakıştırıyorum. Eğer şampiyon yaparsa tabii ki. Tüğrkiye'nin en iyi yerli hocası" ifadelerini kullandı.

Karizmanın önemli olduğunu vurgulayan Engin, "Yanal'ın futbol dışı davranışları doğru olsaydı Fenerbahçe ile devam etseydi şamiyonluğa ambargo koyardı. Tarz ve karizma da önemlidir. Kenarda da yakışıyor" dedi.

Yanal'ın akıllı bir adam olduğunu söyleyen Engin, "Trabzonspor'u diyelim şampiyon yaptı, ya da bir çıkış yaptı. Kendisini geliştirmiş. Yanal çok akıllı bir adam. Hakkında çıkan haberlerde hiç istifini bozmadı" şeklinde konuştu.

Yanal hakkında övgü dolu sözler söyleyen Engin, "Mourinho'da da 250 gram beyin var, Ersun Yanal'da da. Mourinho Ersun Yanal gibi davranmıyor. Mourinho karizmasıyla davranışlarıyla müthiş bir adam, ben de Yanal'da bunu görüyorum diyorum" yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilişim