Cavanda'nın ayrılmasından sonra teknik direktör Ersun Yanal'ın isteği doğrultusunda sağ bek transferi için çalışmalarına hız veren bordo-mavililer, 3 oyuncuya kilitlenmiş durumda. Toulouse forması giyen Akpro, Cruzeiro'lu Mayke Rocha ve Lucas Marques gündemdeki isimler. Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, sağ bek transferi için sefere çıkıyor. Gündemdeki üç oyuncu ile yüz yüze görüşme yapacak olan Aydın, "Bize yine yurt dışı yolları gözüküyor. Bu işi bu hafta bitirebiliriz" ifadesini kullandı.

Geçen sezon Kayserispor formasıyla çok iyi maçlar çıkaran sağ bek Zeki Yavru, Trabzonspor'a geri döndü. Ancak teknik direktör Ersun Yanal, bu bölgede alternatif oluşturmak için bir futbolcu alınmasını istiyor.

AKPA AKPRO
Sağ bek transferi için öncelikle Toulouse forması giyen Akpa Akpro üzerinde duruluyor. Orta sahada ve sağ bekte oynayabilen 23 yaşındaki Fildişili yıldızın bonservis bedelinin henüz istenen seviyeye çekilemediği ifade edildi. Fransız ekibi ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 1.80 boyundaki futbolcu için Trabzonspor'un 2 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtiliyor.

MAYKE ROCHA
Cruzeiro ile 2016'nın sonuna kadar sözleşmesi bulunan 1.78 boyundaki Brezilyalı sağ bekin piyasa değeri 2 milyon euro. Mayke, Cruzeiro'nun altyapısında yetişti. Üç sezondur A takımda forma giyen sambacı, takımı ile Serie A'da 84 maça çıktı ve 16 asit yaptı. Mayke ile 2015-2016'nın devre arasında Taffarel aracılığıyla Galatasaray yönetimi de ilgilenmişti.

LUCAS MARQUES
Cruzeiro'da kiralık oynayan 28 yaşındaki sağ bekin şartlarını araştıran Trabzonspor, Lucas'ın Palmeiras'ın malı olması nedeniyle sıkıntılı bir sürece girmek istemiyor. Bu transfer için 2 kulüple anlaşmak zorunda olan yönetim, duruma göre hareket edecek. 1.74 boyundaki yıldızın Palmeiras ile sözleşmesi 2017'de bitiyor..
Editör: TE Bilişim