Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın başında istediklerini yaptıklarını, özellikle ilk yarıda gol pozisyonları yakaladıklarını ancak değerlendiremediklerini belirtti. Çalımbay, şöyle konuştu: “Kontra atak, defans yapan rakibimize karşı devrenin uzatma bölümünde gol yedik. İkinci yarı telafi edecek pozisyonlara gireceğimizi biliyorduk, girdik ama değerlendiremedik. İkinci yarı sonlara doğru riske girdik. En büyük şansızlığımız 2 haftadır Kamil Ahmet ve Uğur Demirok'un çıkması bütün oyun düzenimizi bozdu. Ondan önce Sivasspor'un pozisyonu yoktu. Telafi edecek gücümüz vardı ama iki oyuncu çıktınmı hamle şansınız olmuyor. Geçen hafta başımıza gelen Onur'un sakatlığından dolayı korkarak Rodallega'yı değiştirdik. Onda da ürkerek son 15 dakika kala mecburen oyuna aldık. Öbür türlü olsa sakatlanması çok iyi ikinci yarıya başlayıp oyun disiplinimiz devam edecekti.”

Çalımbay, şansızlıklardan da yakınarak, “Böyle bir maç yaşandı, yapacak bir şey yok. Önümüzdeki 4 maç var bunlara bakmak lazım, en avantajlı biziz. Ne olursa olsun takımda her yerde birlik, beraberliğin olması takıma sahip çıkılması lazım. Bugün oyuncularımızı suçlayacak bir şey bulamıyorum. Kaçırdığımız goller var, maçı çevirmek için bütün gayreti gösterdi. Bütün takımlara karşı sürpriz sonuçlar oluyor. Biz de bugün beklemediğimiz bir şey yaşadık. İki haftadır sakatlık, girdiğimizi pozisyonları değerlendiremediğimizden dolayı şansızlıklar yaşadık” diye konuştu.

Çalımbay, takımda son 2 maçta 5 sakatlık yaşanmasının antrenman metotlarından kaynaklanmadığını da ifade ederek, “Ahmet çarpışmadan, Uğur'un ki fazla ayağını açıktan dolayı sakatlandıve değiştirmek zorunda kaldık. Antrenmanlardan kaynaklanan bir şey  olduğunu sanmıyorum. Sezon sonu yükleme şansımız yok arkadaşlarımıza. Isınmaları dört dörtlük yapıyorlar. Bizimki bir şansızlık yaşadı” dedi.