Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde 23 puanla 6'ıncı sırada tamamlayan Trabzonspor, Cuma akşamı evinde oynayacağı Sivasspor maçından galibiyetle ayrılarak ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Ancak teknik direktör Ersun Yanal, Afrika Kupası'na giden futbolcular ve sakat oyuncular nedeniyle kadro kurmakta zorlanıyor.

Devre arasında diğer takımların aksine Antalya'ya gitmeyen ve hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Trabzonspor, kaleye Kayserispor'dan Hakan Arıkan, defansa Akhisar Belediye'den Uğur Demirok ve orta sahaya da Eskişehirspor'dan Erkan Zengin takviyelerini yaparak kadrosunu güçlendirdi.

DEFANS SIKINTISI
Sivasspor maçı öncesinde teknik direktör Ersun Yanal Afrika kupasına giden futbolcularla sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle kadro kurmakta zorlanıyor.

Bordo mavililerde Constant, Yatabare ve Medjani Afrika Kupası nedeniyle ülkelerinin milli takımlarında bulunurken, stoper Mustafa Akbaş cezası nedeniyle Sivasspor maçında forma giyemeyecek. Yeni transfer Uğur Demirok'un yanı sıra Papadopoulos, Belkalem ve Waris'in de sakatlıkları nedeniyle Sivasspor maçında oynamalarının zor olduğu belirtildi. Tüm bu eksikler nedeniyle özellikle defans bloğunda takım kurmakta zorlanan teknik direktör Ersun Yanal'ın kaptan Bosingwa'ya stoperde görev vermesi bekleniyor. Trabzonspor'da ayrıca antrenman eksikliği nedeniyle son transfer Erkan Zengin'in de Sivasspor kadrosuna alınması beklenmiyor.

SİVASSPOR'LA 19. RANDEVU
Trabzonspor ile Sivasspor, yarınki maçla Süper Lig'de 19. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 18 maçta, bordo - mavililerin 8, Sivasspor'un 6 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor, 2010-2011 sezonunda Sivasspor'u Hüseyin Avni Aker'de 6-1 yenerek rekabette en farklı galibiyeti alan taraf oldu.

TRABZONSPOR'UN SİVASSPOR MAÇI MUHTEMEL 11'İ:

Hakan, Aykut, Bosingwa, Aykut, İshak, Fatih Atik, Sefa, Özer, Mehmet, Yusuf, Cadozo

SAKAT: Onur, Deniz, Waris, Papadopoulos, Belkalem

CEZALI: Mustafa Akbaş

BİLET FİYATLARI: Kale arkası 5, Maraton 15, Kapalı kenar 30, Kapalı orta 40, VIP 100, VIP Özel 200 TL.