Süper Lig ekiplerinden D.G. Sivasspor Yönetim Kurulu, Trabzonspor kalecisi Onur Recep Kıvrak'ın ligin 13. haftasında oynanan karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Sportmenliğe aykırı davranış ve açıklamalarda bulunmayı alışkanlık haline getiren Onur Recep Kıvrak'ın bu tavrı, Avro bazında aldığı ücretinin hakkını saha dışında da verme çabasının bir neticesi olabilirse de kesinlikle kabul edilebilir değildir" dedi.

Lig'in 13. haftasında D.G. Sivasspor'un sahasında oynanan ve Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğüyle biten karşılaşma sonrası kaleci Onur Recep Kıvrak'ın Sivasspor aleyhine yaptığı açıklamalara Sivasspor Yönetim Kurulu tepki gösterdi. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "D.G. Sivasspor - Trabzonspor müsabakasından sonra, Trabzonspor kalecisi Onur Recep Kıvrak'ın açıklamaları kulübümüzü bu açıklamayı yapak zorunda bırakmıştır. Sportmenliğe aykırı davranış ve açıklamalarda bulunmayı alışkanlık haline getiren Onur Recep Kıvrak'ın bu tavrı, Avro bazında aldığı ücretinin hakkını saha dışında da verme çabasının bir neticesi olabilirse de kesinlikle kabul edilebilir değildir. Kulübümüz lehine verilmeyen iki tane açık penaltı pozisyonu hemen önünde gerçekleşmişken bunlara değinmeden, komploya rağmen tutmamış iftiralara bel bağlama ihtiyacı sağlıklı bir zihnin ürünü olamaz" denildi.

Açıklamada Onur'un yakında tarih dersi verme kisvesi altında şiddet ve düzensizliği teşvik ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Husumet doğmasına hizmet eden ve dolayısı ile futbola zarar veren Onur Recep Kıvrak'a yakın tarih ve hukuk konusunda bazı hususları hatırlatmanın elzem olduğu anlaşılmaktadır. Kendisinin 'Alınmak' ifadesi ile neyi kastettiği tam anlaşılamamakla birlikte bu ifadenin yargılanmanın çok altında bir durumu işaret ettiği şüphesizdir. Onur Recep Kıvrak ilgili yargı kararlarını inceler ise ifadesinin aksine sanık durumunda olan kişilere rast gelecektir. Aynı şekilde yetkili makamların kararlarının iddialarını desteklemediğini de görebilecektir. Kimlerce ve ne saikle yaratıldığı bugün herkesçe malum olan komplo çerçevesinde kimlerin daha fazla mağdur edilmiş olduğu sadece vatan hainlerinin kimleri hedef aldığını göstermeye yarar. Aradan geçen bunca zamana, TFF ve yargı kararlarına ve bunların dahi hangi koşullarda ortaya çıktığına ilişkin bugün bilinen gerçeklere rağmen bugün hala vatan hainlerinin ipine sarılmaya çabalamak hukuka, akla, iyi niyete, vicdana ve insanlığa aykırıdır. Buradan açık bir şekilde belirtmek isteriz ki, kulübümüzün ilgili tüm mensupları bugün yapılacak bir yeniden yargılamayı tüm samimiyetleri ile isterler. Herkes adil bir yargılamadan kulübümüz mensupları kadar mutlu olur mu görmeyi isteriz."

"Rıza Çalımbay'ı göz ardı etmiştir"

Uygunsuz ifadelerini taraftarın tezahüratına bağlama çabasına giren Onur Recep Kıvrak'ın buna bir başka takım arkadaşını da konuya dahil etme çabasını eklediği belirtilerek, "Bu akıl ve mantık dışı çaba esnasında Hocası Rıza Çalımbay’ı tamamen göz ardı etmiştir. Atıfta bulunduğu dönemde kulübümüzün teknik direktörü olan Sayın Rıza Çalımbay'ın bugün kendisinin hocası olması, Trabzonspor Kulübünün Sayın Çalımbay'a güveninin ne ifade ettiği Onur Recep Kıvrak'ın algısının açıkça dışında kalmıştır. Ligin 13. haftasında gelen ilk deplasman galibiyeti sorusuna bile Sivas'ta olduğu için ayrı bir mutluluk sebebi olarak ifade edebilen bir profesyonel futbolcunun sadece niyeti değil psikolojisi de son derece kaygı uyandırıcıdır. Recep Onur Kıvrak'ın bu açıklamaları ile Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ediyoruz. Kulübümüz genel mevzuat açısından tüm haklarını arayacaktır" ifadelerinde bulunuldu.

Onur Kıvrak ne demişti?

Sivasspor maçının ardından açıklama yapan Onur Kıvrak şu ifadeleri kullanmıştı:
"Öncelikle Sivas'ı yenmek çok güzel ve özeldi. Biz 2010-11 sezonunda Burak ile bu takım için savaşıyorken, yaşananlar ortada. Beyaz forma ile çıktık ve temiz bir galibiyet aldık. Bu zaferi tüm samimiyetimizle bizi orada yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Üst sıralara çıkacağız. Yükselişimiz devam edecek."