Trabzonspor maçının bitiminde soyunma odası koridorundaki sözlerinden dolayı ‘hakaret’ ettiği suçlamasıyla karşı karşıya kalan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevki ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Fenerbahçe file bekçisi Volkan Demirel’in ‘hakaret’ yerine ‘hakaretleri’ kapsamında PFDK’ye sevk edilmesinin ardından bu kez akıllara gelen, “Peki hakaret kime?” sorusu cevabını buldu.

Temsilci Murat Şanlı’nın raporunda yer alan “iki tane o…çocuğu aradı penaltıyı veremediniz” sözlerinden dolayı PFDK’ya sevk edilen Volkan Demirel ile ilgili, maçın hakemi Bülent Yıldırım’ın da konuyla ilgili raporunda bu sözlerin kendilerine karşı söylenmiş bir söz olmadığına vurgu yapmaları dikkat çekti.

YILDIRIM O SÖZLERİN KİME SÖYLENDİĞİNİ TESPİT EDEMEDİ

Temsilci Şanlı gibi hakem Yıldırım da raporunda Volkan Demirel’in kullandığı ifadelere yer vermesine karşılık, olayın kendilerinden 4-5 metre önünde cereyan ettiğini ve Fenerbahçe kalecisinin bu sözleri kendilerine yönelmeden kullandığını belirtmesi dikkat çekti.

İlgili talimat maddesinde işlenen suçun yaptırımının müsabaka görevlileriyle diğer kişilere farklı farklı düzenlenmesi hakem Bülent Yıldırım’ın da raporunda muhatabın kendileri olmadığını belirtmesi Volkan’ı daha ağır bir cezadan kurtarmış oldu.

DAHA AZ CEZA ALACAK

Hakaretin hakeme karşı işlenmiş olmasından dolayı 3 ile 7 maç arasında men tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan Volkan Demirel bu durumda 2 ile 5 maç arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olacak.

Bu arada müsabaka hakeminin olayın kendilerine yönelik olmadığını söylemelerine karşılık PFDK’nın Volkan’ın kullandığı ifadedeki “iki kişi” konusunda “kimde” karar vereceği ayrı bir merak konusu oldu.

PFDK’nın ortada net ve belli bir muhatabın olmamasından dolayı TFF Hukuk Müşavirliği’nin her ne kadar hakaretten sevk etmesine karşılık Volkan’a sportmenliğe aykırı hareket kapsamında değerlendirebileceği belirtildi. Bu durum Volkan’ı 1 ile 3 maç arasında daha az bir yaptırımla karşı karşıya bırakmış olacak.

Editör: TE Bilişim