Spor Toto Süper Lig 21. haftasında Karabükspor'a konuk olan Trabzonspor, zorlu deplasmandan Emre Güral'ın attığı gollerle 2-2'lik beraberlikle ayrılabildi.

Haftalardır galibiyete hasret kalan bordo mavili ekip, Süper Lig'in yükselişteki takımı Karabükspor karşısında Emre Güral'ın 10. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti ve devreyi bu skorla önde tamamladı.

Ev sahibi Karabükspor, 52'de Murat'la beraberliği yakaladı, 54'te ise Eneramo ile üstünlük golünü buldu. Ancak Trabzonspor'un genç golcüsü Emre Güral 87. dakikada bir kez daha sahneye çıktı skoru 2-2'ye getiren golü attı. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Karabükspor 36 puana yükselirken maç fazlasıyla dördüncü sıraya yükseldi. Trabzonspor ise puanını 29 yaptı.

Trabzonspor gelecek hafta sahasında Kayserispor'u ağırlarken Karabükspor deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.

7 OYUNCU KADRODA YOK

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Malouda ve Bamba'nın yanı sıra Henrique, Fatih Öztürk, Abdülkadir Özdemir, Soner Aydoğdu ve Gökhan Alsan Karabükspor maçının kadrosunda yer almadı. Bordo-mavili takım, teknik direktörlük görevini bırakan Mustafa Akçay'ın yerine antrenör Hami Hamdıralı yönetiminde sahaya çıktı.

EMRE KARAMBOLÜ DEĞERLENDİRDİ

Ligde oynadığı son 3 maçtan galibiyet çıkaramayan Trabzonspor, Karabükspor karşısında genç golcüsü Emre Güral'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maçın 10. dakikasında Adrian sol kanattan ceza sahası içine yerden bir orta açtı. Savunmanın uzaklaştıramadığı topa altı pas üzerinde genç futbolcu Emre Güral son dokunuşu yapınca top ağlarla buluştu ve bordo mavili ekip zorlu deplasmanda 1-0 öne geçti.

2 DAKİKADA 2 GOL...

Devreyi 1-0'lık üstünlükle kapatan Trabzonspor, 52. dakikada kaleci Onur Kıvrak'ın hatası sonucunda topu ağlarında gördü. Ev sahibi Karabükspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda boşa çıkan Onur Kıvrak'ın hatasını değerlendiren Murat Akça kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve 1-1'lik beraberliği sağladı. Bu golden iki dakika sonra İlhan Parlak'ın pasında topla buluşan Eneramo, ceza sahası içinde dar açıdan yaptığı vuruşla topu bir kez daha ağlarla buluşturdu ve Karabük'ü 2-1 öne geçiren golü attı.

EMRE YİNE SAHNEYE ÇIKTI!

Karabük deplasmanında 2 dakikada yediği 2 golle bir anda geriye düşen Trabzonspor, genç golcüsü Emre'nin golüyle 2-2'lik beraberliği yakaladı. Bosingwa'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın, ceza sahası içine yerden ortaladı. Üç Karabüklü savunmacının arasından vuruşunu yapan Emre, maçtaki hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü atarak durumu da 2-2'ye taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi.