Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, "Sadri Şener'e tekrar geri dönmesi yönünde çok yoğun bir baskı var" dedi.

Trabzonspor'da olağanüstü kongre öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Adaylar adaylıklarını açıkldıktan sonra projelerini kamuoyuna sunuyor. Ancak başkan adaylarının Sadri Şener yönetimini kötüleme yarışına girdiğini iddia eden Hasan Yener, "Trabzonspor camiasını, taraftarlarını karamsarlığa sürüklemek hiç kimsenin hakkı değil. Geçmişe dönüp 5,5 yıl boyunca Trabzonspor'un sportif başarıları bakalım. 2010-2011 sezonunda henüz kupasını müzemize koymadığımız bir Türkiye ligi şampiyonluğu var. Tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi mücadelesi var. Ziraat Türkiye Kupası'nı, süper kupayı kazandık. Hep Avrupa'da olduk. Maalesef öyle bir tablo yaratıldı ki Trabzonspor sportif olarak başarısız gösteriliyor. Trabzonspor ilk defa futbol akademisini kuran kulüp. Başkan adaylarımızdan hiçbiri tahmin etmiyorum ki altyapıya girip, yapılanları görsünler. Eleştirmek en kolay yol. 1461 Trabzon takımı var, herkes iftihar ediyor. Bu takımı kuran, yaşatan bugünlere getiren Sadri Şener ve yönetimidir" ifadelerini kullandı.
    
GELİR GETİREN İKİ PROJE VAR

Sadri Şener yönetiminin Trabzonspor'a gelir getirecek iki sabit proje yaptığını vurgulayan Hasan Yener, "Birincisi İstanbul Kartal'daki projedir. Sayın Faruk Özak'ın başkanlığı döneminde yapılmıştır. Trabzonspor'a çok büyük maddi gelir getirmiştir ve halen getirmeye devam etmektedir. İkincisi bu dönemde yaptığımız hidroelektrik santral projesidir. Bu proje Sadri Şener döneminde yapılmıştır. Proje önümüzdeki yıllarda yıllık 10 milyon dolar gibi bir getiri sağlayacaktır. Bu projede sayın Faruk Özak'ın katkısı da çok büyüktür. Biz ne yapıyoruz hem Sadri Şener'i hem Faruk Özak'ı yerden yere vuruyoruz. Önce bir şeyler yapalım, bir şeyler üretelim, ondan sonra eleştirelim. Maalesef bir başkan adayı çıkıp 'Sadri Şener'e hakkımı helal etmem' diyor. Hangi Sadri Şener'e hakkını helal etmiyorsun. Trabzonspor'a en zor zamanda, kendisinin de en zor döneminde 8 milyon doları hibe edene mi, Trabzonspor tarihinde en uzun dönem başkanlık yapan, yöneticilik yapan, bu kadar başarılı olan Sadri Şener'i mi- Kendisinin Trabzonspor'a ne katkısı var. Bazı şeyleri söylerken insan biraz düşünür. Yukarıda Allah var. Trabzonspor camiası bunları hoş karşılamayacaktır" şeklinde konuştu.

SADRİ ŞENER'E ADAY OL BASKISI VAR

Kulüp başkanı Sadri Şener'e aday olması yönünde yönetimin içinden ve dışarıdan baskılar olduğunu belirten Yener, "Sayın Sadri Şener'e tekrar geri dönmesi yönünde çok yoğun bir baskı var. Kendisi yoğunluktan zaman zaman telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Camia tekrar aday olmasını ve göreve dönmesini istiyor. Yeni bir liste yapıp bu seçimlere katılmasını istiyor. Bu kararı verecek olan Sadri Şener'dir. Ben de bir Trabzonspor taraftarı olarak, yönetici olarak değil, bugüne kadar yaptığı hizmetleri de göz önünde bulundurarak Sayın Şener'in göreve devam etmesini isterim" dedi.

ADAYLAR GERÇEKÇİ DEĞİL

Trabzonspor başkan adaylarının Trabzonspor şimdiki sürecei hakkında söylediklerini gerçeği yansıtmadığını söyleyen Yener,"Herkes yapacakları projeleri söylesin. Başkan adaylarının birçok konuşmaları oldu. Trabzonspor'a kalıcı bir kaynak sağlayacak bir tek proje duydunuz mu- Şike sürecini yaşadık, bir çok kulübünün anlına şike lekesi sürülmesine rağmen bu süreçten Trabzonspor tertemiz çıkmıştır. Bunları yapan yine Sadri Şener ve yönetimidir. Şampiyon yapacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız demekle başkan adaylığı olunmaz. Önemli olan Trabzonspor'da birliktik, bütünlüktür. Bir arada bu kongreye gitmektir." ifadelerine yer verdi.

Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu hafta Galatasaray ile karşılaşacakları maç öncesi konuştu, Yener, "Bu maç derbi maç olması açısından önemli ama bizim aklımızdaki tek maç Fenerbahçe ile oynayacağımız kupa final maçı. Bu maçı kazanıp dokuzuncu kez Türkiye Kupası'nı müzemize götürmek istiyoruz. Futbolcu arkadaşlar da sahada en iyi şekilde mücadele verecektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim